Cod galben de ceaţă în Moldova şi Dobrogea, duminică dimineaţă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceaţă densă în Moldova şi Dobrogea  FOTO Adevărul
Ceaţă densă în Moldova şi Dobrogea  FOTO Adevărul

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis mai multe avertizări cod galben de ceaţă densă, valabile duminică dimineaţă, în câteva judeţe din Moldova şi în Dobrogea.

Meteorologii avertizează că, până la ora 11.00, în judeţele Suceava, Iaşi, Vaslui, Vrancea şi Galaţi, inclusiv pe drumurile naţionale, judeţene şi E85, se va semnala ceaţă, care determină scăderea vizibilităţii orizontale sub 200 m, izolat sub 50 m, potrivit unei avertizări de tip nowcasting.

De asemenea, ANM a emis o avertizare similară, valabilă tot până la ora 11, pentru Dobrogea.

Iniţial, Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică dimineaţă, o informare de cod galben de ceaţă, izolat şi burniţă, valabilă pentru judeţele Botoşani, Neamţ şi Bacău inclusiv drumurile naţionale, judeţene şi E85, până la ora 10.00.

Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române a anunţat că, duminică dimineaţă, traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, în condiţii de ceaţă densă pe mai multe drumuri din judeţele Vrancea, Galaţi şi Neamţ.

”Recomandăm ca luminile de întâlnire ale autovehiculelor să fie aprinse ziua pe toate categoriile de drumuri, nu doar pe cele pe care există obligativitatea instituită prin lege. În condiţii de ceaţă densă, trebuie folosite şi luminile de ceaţă”, recomandă poliţiştii de la Infotrafic.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite