Clinică ilegală de estetică medicală din București, închisă de autorități. Cine făcea intervențiile chirurgicale FOTO UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie din Capitală care făcea ilegal intervenții chirurgicale estetice minim invazive a fost ridicată astăzi de polițiști. Acesta ar fi exercitat ilegal profesia de medic aproape doi ani. 

Femeia în vârstă de 31 de ani a fost reținută pentru 24 de ore FOTO Arhivă personală
Femeia în vârstă de 31 de ani a fost reținută pentru 24 de ore FOTO Arhivă personală

UPDATE Femeia în vârstă de 31 de ani a fost reținută de procurori. Acesta va fi prezentată mâine judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă. „De asemenea, în contextul efectuării percheziției domiciliare, au fost prezenți și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică București, care au constatat lipsa documentelor de reglementare sanitară și a autorizațiilor de funcționare, femeii în cauză fiindu-i aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 70.000 de lei, conform HGR 817/2011”, anunță reprezentanții Poliției Capitalei.

În fapt, în perioada 16 august 2022 – prezent, fără a deține un titlu oficial de calificare în medicină, o femeie ar fi exercitat profesia de medic, pe teritoriul țării noastre, prin efectuarea, în mod repetat, de intervenții chirurgicale estetice minim invazive, în alte condiții decât cele legale. În concret, bănuita ar fi desfășurat acte specifice profesiei de medic plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puțin 20 de femei, constând în injectări cu acid hialuronic, precum și alte proceduri, la un sediu fără autorizație sanitară de funcționare din Capitală, cât și la un sediu din județul Constanța”, arată polițiștii.

Nicoleta Mantu este cercetată pentru exercitarea fără drept a unei profesii sau activități și înșelăciune.

FOTO Arhivă personală
FOTO Arhivă personală

După audieri, procurorii vor decide dacă o vor cerceta mai departe în stare de reținere sau în libertate.

„Bănuita ar fi obținut foloase patrimoniale de la persoanele vătămate, în urma prestării acestor servicii medicale nespecializate și neautorizate, în valoare de aproximativ 19.800 de lei. În vederea administrării materialului probator, astăzi, 27 martie 2024, a fost pus în executare un mandat de percheziție domiciliară, fiind identificate și ridicate mai multe bunuri de interes în cauză”, se mai arată în comunicatul Poliției Capitalei.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite