Ciucă, despre Dosarul „10 august”: Cei care se fac vinovaţi de exces sau abuz trebuie să fie traşi la răspundere în conformitate cu prevederile legale

0
0
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României
Premierul Nicolae Ciucă FOTO Guvernul României

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, la începutul şedinţei de guvern, că persoanele care se fac vinovate de exces de zel sau de abuz în exercitarea atribuţiilor trebuie să fie trase la răspundere în conformitate cu prevederile legale.

„Au trecut patru ani de la protestul din 10 august, în care oamenii nevinovaţi au căzut victime unor violenţe nejustificate. Vreau să dau garanţia că şi să asigur că actuala coaliţie de guvernare garantează dreptul la liberă exprimare şi că niciodată nu vom permite ca astfel de proteste să degenereze în violenţe. Garantez, de asemenea, de la nivelul Guvernului, că vom pune la dispoziţia Justiţiei tot ceea ce este necesar, astfel încât dosarul de investigare a celor întâmplate să poată fi dus la capăt. Astfel, cei care sunt vinovaţi de evenimentele petrecute în urmă cu patru ani să răspundă în faţa legii”, a transmis premierul.

Nicolae Ciucă a menţionat că Jandarmeria reprezintă o instituţie fundamentală, iar cei care se fac vinovaţi trebuie să fie traşi la răspundere. 

„Doresc, de asemenea, să subliniez că Jandarmeria reprezintă o instituţie fundamentală în arhitectura statului şi că are menirea principală să asigure tot ceea ce este necesar pentru siguranţa cetăţeanului, iar cei care se fac vinovaţi de exces sau abuz în exercitarea atribuţiilor funcţionale trebuie să fie traşi la răspundere, în conformitate cu prevederile legale”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

Mai multe - Evenimente

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite