Cîţu: Vrem să menţinem în continuare prezenţa fizică în şcoli. Ne gândim la introducerea testelor cu salivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Florin Cîţu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Premierul Florin Cîţu a anunţat, miercuri, că vor fi introduse teste cu salivă în şcoli. Autorităţile nu au stabilit încă exact cum vor fi acestea utilizate şi dacă testarea va fi obligatorie.

Premierul Forin Cîţu a fost întrebat, miercuri, până la ce prag şcolile rămân deschise şi a afirmat: ”A fost o întâlnire paralelă între MEN, MAI, DSU, INSP. E o idee de a avea chiar peste pragul de 6 la mie instituţiile care nu e cazul să fie închise. Vrem să menţinem în continuare prezenţa fizică în şcoli. Ne gândim la introducerea testelor cu salivă”.  

Acesta a afirmat că, potrivit datelor deţinute de MInisterul Educaţiei, 99% dintre părinţi nu vor să testeze copiii, cu testele considerate invazive. 

”Ştim foarte bine că şcolile online nu au avut cele mai bune rezultate anul trecut”, a maid eclarat premierul.  

Întrebat dacă testarea va fi periodică şi va fi obligatorie, premierul a afirmat: ”Să vedem varianta finală. Vrem să introducem acest test non-invaziv ca să fie mai simplu pentru toată lumea”.  

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că doreşte ca şcolile să rămână deschise şi după ce incidenţa dintr-o localitate trece de 6 la mia de locuitori, o decizie în acest sens urmând să fie luată împreună cu specialiştii din domeniul sanitar până vineri.

Citeşte şi Şcolile vor rămâne deschise indiferent de incidenţă

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite