Cinci persoane din Satu Mare şi Bihor au fost reţinute de procurorii DNA într-un dosar privind falsificarea de certificate de vaccinare anti-COVID

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Percheziţii au avut loc şi la centrul de vaccinare din Vama Petea unde ar fi fost falsificate în jur de 2.000 de certificate de vaccinare Foto: Arhivă
Percheziţii au avut loc şi la centrul de vaccinare din Vama Petea unde ar fi fost falsificate în jur de 2.000 de certificate de vaccinare Foto: Arhivă

O angajată DSP şi alte patru persoane au fost reţinute, marţi, într-un dosar care vizează infracţiuni de corupţie şi fals, în urma a 13 percheziţii efectuate de procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea în judeţele Bihor şi Satu Mare. Persoanele reţinute sunt suspectate că ar fi eliberat certificate Covid false.

Cinci persoane au fost reţinute de procurorii DNA, între care o asistentă, registratori, o angajată a DSP , şi o persoană care era intermediar, conform Libertatea.

13 percheziţii au avut loc marţi la mai multe locuinţe din Bihor şi Satu Mare, dar şi la centrul de vaccinare din Vama Petea.

Pintre persoanele vizate de percheziţii s-a numărat şi o asistentă medicală angajată a DSP Bihor. Anchetatorii au descins în locuinţa acesteia din Oradea. Se pare că femeia era implicată în reţeaua de eliberare a certificatelor false Covid, scrie ziarul local Ebihoreanul.

Iar conform unor surse judiciare consultate, percheziţii au avut loc şi la centrul de vaccinare din Vama Petea, unde ar fi fost falsificate în jur de 2.000 de certificate de vaccinare.

„Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul Teritorial Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi fals, comise de către funcţionari publici în cursul anului 2021, în contextul campaniei de vaccinare anti-COVID”, a anunţat anterior DNA.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite