Cinci asemănări izbitoare între incendiul recent de la un mall din Rusia şi clubul Colectiv din Bucureşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
newmoney

25 martie 2018, regiunea Kemerovo, Rusia. 30 octombrie 2015, Bucureşti, România. Iniţial acestea sunt două date banale din calendar şi două puncte geografice din Rusia şi România. Însă evenimentele tragice petrecute în cele două locuri, la distanţă de aproape doi ani şi jumătate, seamănă la indigo.

64 de morţi

La 30 octombrie 2015, un puternic incendiu a avut loc într-un club din Bucureşti situat la subsolul unei foste hale a fabricii de încălţăminte Pionierul. 26 de persoane mor pe loc, una în drum spre spital şi alte 164 sunt spitalizate. În perioada ce urmează însă, alţi 37 de răniţi au decedat. În total 64 de morţi.

La 25 martie 2018, autorităţile din regiunea Kemerovo din Siberia, Rusia, au fost anunţate că un incendiu violent s-a declanşat într-o sală de cinematograf dintr-un centru comercial. Peste 120 de persoane au fost evacuate pe loc, însă în interior au mai rămas oameni blocaţi, printre care şi mulţi copii. În final, autorităţile au anunţat bilanţul dezastrului: 64 de morţi.

Lipsa autorizaţiilor pentru prevenirea incendiilor

După demararea anchetei de la Bucureşti, din 2015, autorităţile au constatat că încăperea în care funcţiona Clubul Colectiv nu era autorizată în ceea ce priveşte prevenirea incendiilor. Mai mult, clubul beneficia doar de o cale de acces foarte îngustă şi nu existau ieşiri speciale în caz de dezastre.

Citeşte mai mult pe NewMoney.ro

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite