Chefuri cu invitaţi din zone aflate în carantină, oprite de poliţişti. Amenzi de zeci de mii de lei pentru petrecăreţii din judeţele Braşov şi Bistriţa-Năsăud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine: Poliţia Română / Facebook
Imagine: Poliţia Română / Facebook

Zeci de tineri au fost amendaţi de poliţişt, sâmbătă spre duminică, după ce au organizat petreceri private în plină pandemie de coronavirus, cu invitaţi care veneau chiar din zone unde a fost instituită carantina. Petrecerile erau organizate la pensiuni, cabane sau în apartamente, fără a ţine cont de regulile de protecţie.

O petrecere organizată la Băile Figa, la care participau 12 tineri, unii locuind în municipiul Bistriţa, care se află în carantină din data de 19 noiembrie, a fost întreruptă de vizita poliţiştilor, potrivit datelor comunicate duminică de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Evenimentul privat a fost organizat în cursul zilei de sâmbătă la o pensiune din această staţiune balneară situată pe raza administrativă a oraşului Beclean, la o distanţă de aproximativ 40 de kilometri de municipiul Bistriţa.

Tinerii care participau la petrecere aveau între 19 şi 35 de ani şi erau din municipiul Bistriţa şi comuna Lechinţa.

Având în vedere că petrecăreţii au încălcat normele legale menite să prevină şi să limiteze răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus, aceştia au fost sancţionaţi contravenţional de către poliţişti, cuantumul total al amenzilor aplicate ajungând la 7.000 de lei. 

Petrecăreţii de la cabane, trădaţi de muzica dată la maxim

Două petreceri organizate de turişti la cabane din zona lacului de acumulare Colibiţa au fost întrerupte, în noaptea de sâmbătă spre duminică, de către jandarmii montani, care i-au sancţionat atât pe organizatori, cât şi pe participanţi, potrivit unei informări a Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Bistriţa-Năsăud.

Muzica dată la volum maxim a fost cea care i-a dat de gol pe petrecăreţi şi care a dus la intervenţia jandarmilor în zonă.

La una dintre cabane au fost identificate 11 persoane din oraşul Năsăud care participau la un eveniment privat, iar la cealaltă petrecere se aflau şapte turişti din judeţul Suceava.

Cei doi organizatori au fost sancţionaţi cu amenzi în valoare totală de 4.000 de lei, iar alţi şase participanţi au primit avertismente scrise. 

Poliţiştii au stricat cheful de petrecere a doi braşoveni

Poliţiştii au împiedicat, sâmbătă, desfăşurarea unui eveniment privat, organizat de doi tineri din municipiul Braşov, a informat, duminică, Inspectoratul de Poliţie (IPJ) Braşov.

„Poliţişti din cadrul Poliţiei Municipiului Braşov - Biroul de Investigaţii Criminale au desfăşurat activităţi specifice pe raza de competenţă, ce au avut ca rezultat anularea unui eveniment privat, care urma să se desfăşoare într-un imobil de pe raza judeţului Braşov. Cu ocazia verificărilor efectuate au fost identificaţi organizatorii evenimentului, aceştia fiind doi tineri, în vârstă de 27 ani, respectiv 22 ani din municipiul Braşov, iar evenimentul nu a mai avut loc. Organizatorilor li s-a adus la cunoştinţă obligativitatea respectării măsurilor dispuse prin instituirea stării de alertă pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2, precum şi prevederile conform cărora este interzisă organizarea de evenimente private în această perioadă”, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Braşov.

IPJ Braşov: Controale şi amenzi de 25.000 de lei

În cadrul controalelor desfăşurate sâmbătă de poliţiştii şi jandarmii braşoveni cu privire la respectarea măsurilor impuse în perioada stării de alertă, au fost verificate peste 250 de societăţi comerciale şi persoane fizice autorizate. De asemenea, au poliţiştii au verificat 18 operatori economici cu privire la organizarea programului de muncă.

De asemenea, au fost legitimate peste 4.000 de persoane şi controlate peste 200 de mijloace de transport în comun, iar alte peste 4.000 de persoane au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor de izolare/carantină.

Un număr de 11 sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru pentru nerespectarea interdicţiilor privind deplasarea/libera circulaţie şi alte peste 250 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală.

În urma controalelor, au sancţionaţi şi peste 20 de agenţi comerciali pentru fapte de natură economică.

Valoarea totală a amenzilor date sâmbătă a fost de peste 25.000 de lei, a menţionat IPJ Braşov.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite