Cetăţean malaezian extrădat de autorităţile române către SUA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţia Română a extrădat către Poliţia judiciară din SUA un cetăţean malaezian căutat de autorităţile americane pentru săvârşirea infracţiunii de spălare de bani. Predarea s-a făcut astăzi, la Aeroportul Internaţional Henri Coandă, sub coordonarea specialiştilor Biroului Naţional INTERPOL din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională.

La data de 10 august a.c., Poliţia Română a extrădat către autorităţile judiciare americane un cetăţean malaezian, în vârstă de 42 de ani, cercetat pentru comiterea infracţiunii de spălare de bani.

În fapt, autorităţile de aplicare a legii din Australia au transmis date şi informaţii Agenţiei Anti-Drog din S.U.A. despre posibila implicare a acestuia în activităţi de spălare a banilor.

Astfel, în perioada septembrie-decembrie 2016, cel în cauză ar fi tranzacţionat sume cuprinse între 20.000 USD şi 118.500 USD, din Melbourne - Australia în New York - Statele Unite.

În luna aprilie a acestui an, Biroul Naţional INTERPOL al Poliţiei Române a primit de la INTERPOL Washington cererea de arestare provizorie a acestuia în vederea extrădării, fiind cunoscut faptul că urma să tranziteze România.

Cel în cauză a fost reţinut de poliţiştii români, iar Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a II Penală a dispus arestarea provizorie şi extrădarea acestuia către autorităţile judiciare americane, în conformitate cu prevederile legislaţiei naţionale în materie şi ale Tratatului de extrădare dintre România şi America.

Predarea s-a realizat pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă, sub coordonarea specialiştilor Biroului Naţional INTERPOL din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională al Poliţiei Române.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite