Cei doi inspectori ANRE prinşi când primeau 1.000 de euro mită, cercetaţi sub control judiciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei doi inspectori din cadrul Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) care au fost prinşi, sâmbătă, în flagrant în timp ce primeau 1.000 de euro pentru a nu aplica o amendă administratorului unei firme vor fi cercetaţi sub control judiciar. Asta au decis magistraţii Tribunalului Bucureşti care au respins cererea procurorilor de arestare preventivă. Decizia nu este definitivă.

Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Pe 11 martie, cei doi inspectori au făcut un control la o firmă din Sectorul 3. În urma constatării mai multor nereguli, inspectorii ar fi trebuit să aplice o amendă cuprinsă între 50.000 şi 100.000 de lei. Cei doi i-au cerut administratorului firmei 1.000 de euro, pentru a trece cu vederea neregulile constatate, potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax.

Administratorul firmei a anunţat însă oamenii legii, iar vineri a fost organizată o acţiune flagrantă, la care angajaţii ANRE au fost prinşi în timp ce primeau mita.

Inspectorii, care au atribuţii de constatare şi sancţionare a contravenţiilor, au fost reţinuţi sâmbătă de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Acţiunea în urma căreia au fost prinşi cei doi inspectori a fost realizată cu sprijinul Serviciului Român de Informaţii.

Citiţi şi:

Singurul medic legist din Roman, reţinut pentru luare de mită. A fost prins în flagrant în timp ce lua şpagă de 300 de lei

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite