Ce şpăgi mai iau poliţiştii: două centrale termice şi un boiler. Un ofiţer judiciar a recunoscut mita în faţa DNA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ofiţerul a ajuns la un acord cu DNA
Ofiţerul a ajuns la un acord cu DNA

Constantin Cârje, ofiţer de poliţie judiciară de la Sectorul 3, a ajuns la un acord de recunoaştere de vinovăţie cu DNA pentru luare de mită.

 Astfel, ofiţerul a recunoscut că a primit foloase materiale de la administratorul unei societăţi comerciale.

Constantin Cârjă, ofiţer la Poliţia Sectorului 3 Secţia Criminalitate Economică, a fost trimis de DNA în judecată pentru luare de mită.

DNA a consemnat că în 2016 ofiţerul de poliţie ar fi cerut şi primit două centrale termice, boiler şi accesorii, dar şi o importantă sumă de bani.

"Constantin Cîrje, pe parcursul urmăririi penale, a consemnat suma de 34.895 lei în vederea confiscării speciale prin echivalent. Pretinderea şi primirea s-au făcut de către ofiţerul de poliţie în legătură cu atribuţiile sale serviciu, astfel încât acesta să dispună o soluţie favorabilă omului de afaceri într-un dosar de evaziune fiscală", se menţionează în comunicat.

DNA precizează că acesta a declarat „expres“ că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv 3 ani închisoare, cu suspendarea executării sub supraveghere, pe durata unui termen de 3 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite