CCR a respins sesizarea AUR privind Legea Comunicaţiilor. Sesizările Avocatului Poporului şi USR, amânate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhivă
FOTO Arhivă

CCR a amânat dezbaterea sesizărilor Avocatului Poporului şi USR referitoare la Legea privind codul comunicaţiilor pentru data de 4 mai. În acelaşi timp, judecătorii constituţionali au respins sesizarea AUR pe aceeaşi Lege.

Curtea Constituţională a României a discutat miercuri sesizările USR, AUR şi pe cea a Avocatului Poporului în legătură cu Legea privind comunicaţiile electronice, potrivit ordinii de zi a şedinţei. 

„Cu unanimitate de voturi, a respins, ca inadmisibilă, obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor Legii pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul comunicaţiilor electronice pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării reţelelor de comunicaţii electronice, obiecţie formulată de un număr 41 de deputaţi aparţinând Alianţei pentru Unirea Românilor, Partidului Social Democrat şi neafiliaţi”, a transmis CCR. 

Judecătorii constituţionali au transmis că sesizările Avocatului Poporului şi USR au fost amânate pentru data de 4 mai. „Curtea Constituţională (după conexarea celor două sesizări cu acelaşi obiect formulate de Avocatul Poporului şi, respectiv, de 50 de deputaţi aparţinând Grupului parlamentar al Uniunii Salvaţi România) a amânat pentru data de 4 mai 2022 deliberările privind obiecţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art.2 pct.27 cu referire la introducerea art.10 ind.2 în Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr.111/2011 privind comunicaţiile electronice, art.10, art.13 şi art.48 din Legea pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul comunicaţiilor electronice pentru stabilirea unor măsuri de facilitare a dezvoltării reţelelor de comunicaţii electronice”, a mai anunţat CCR. 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite