Cazul poliţistului Gigină. Procurorii verifică dacă a fost constituită legal coloana oficială a lui Gabriel Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Mediafax
FOTO Mediafax

Procurorii bucureşteni verifică dacă a fost constituită legal coloana oficială a lui Gabriel Oprea din care făcea parte poliţistul Bogdan Gigină, care a murit după ce a căzut cu motocicleta într-o groapă. Asta potrivit unui comunicat de presă emis duminică de Parchetul Capitalei care mai precizează că în cele cinci zile scurse de la accident nu a primit toate documntele cerute.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a emis, duminică, un comunicat de presă în care precizează că, în dosarul privind moartea poliţistului Bogdan Cosmin Gigină, au fost cerute de la Ministerul de Interne, de la Poliţia Română şi de la Poliţia Capitalei actele normative interne care reglementează cadrul general de constituire a coloanelor oficiale, actele interne emise cu privire la coloana oficială din care făcea parte lucrătorul de poliţie decedat, dar şi date cu privire la componenţa coloanei la momentul incidentului.

Procurorii precizează că, până în prezent, aceste documente au fost furnizate „parţial”. 

De asemenea, anchetatorii precizează că a fost cerută şi documentaţia privind efectuarea lucrărilor de reparaţie de la locul producerii evenimentului (actele de autorizare, contractele încheiate, procedurile de executare a lucrării, inclusiv elementele de semnalizare şi siguranţă specifice).

Parchetul Capitalei a cerut şi datele stocate cu privire la comunicaţiile interne ale poliţiştilor implicaţi în deplasarea coloanei.

Anchetatorii mai precizează că, în cele cinci zile de la accident, au fost făcute cercetarea la faţa locului, autopsia medico-legală şi au fost ridicate imaginile înregistrate de camerele de supraveghere pentru a se putea reconstitui traseul coloanei oficiale din care făcea parte Gigină.

De asemenea, anchetatorii precizează că au fost audiate persoane care aveau cunoştinţă despre împrejurările concrete în care s-a produs incidentul, respectiv poliţiştii din coloană şi cei aflaţi în intersecţie, muncitorii care efectuau lucrările de reparaţii, precum şi alţi martori oculari aflaţi în zonă.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite