CAŢAVENCII: Cine îi supraveghează informativ pe ciumpalacii din ţară şi din Piaţa Universităţii - ANCHETA

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto: Caţavencii
Foto: Caţavencii

Activităţile de filaj, monitorizare video şi investigaţii sub acoperire din zona Pieţei Universităţii şi din alte zone ale ţării unde se protestează public împotriva regimului Băsescu sunt cordonate de comisarul-şef Niculae Cristea, şeful Direcţiei filaj şi investigaţii din cadrul DGIPI (Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă). E redundant şi plictisitor, dar trebuie să vă reamintim de fiecare dată că D

La revoluţie, Cristea era plutonier la postul de poliţie Jilava. A ajuns ofiţer cu ajutorul lui Virgil Ardelean zis Vulpea, fostul şef al DGIPI, şi a fost promovat în mai multe funcţii de chestorul Vasile Mureşan, zis Shogunul. În 2008, maramureşanul Mureşan era directorul Diviziei verificări operative din cadrul DGIPI. După aceea i se pierde urma şi, conform informaţiilor noastre, actuala sa însărcinare este cea de coordonator al Diviziei ofiţeri sub acoperire din cadrul DGIPI.

Printre protestatarii împotriva regimului Băsescu din ţară şi din Piaţa Universităţii sunt infiltrate iscoadele lui Vasile Mureşan. La Revoluţia din decembrie '89, Mureşan era locţiitorul preşedintelui organizaţiei PCR din cadrul Inspectoratului de Miliţie al Judeţului Maramureş. În 1990, la vârsta de 29 de ani, este promovat în funcţia de şef al Poliţiei Baia Mare, iar în 1991 în cea de inspector-şef al IJP Maramureş, pe care o va deţine timp de peste zece ani. În 2006 a fost promovat în funcţia de şef al Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă (SIPI) Maramureş.

A absolvit Academia „Ştefan Gheorghiu", a lucrat mână în mână cu mafia lemnului, cu hoţii de autoturisme din străinătate, cărora le vindea numere de înmatriculare, şi cu capii reţelelor de trafic de carne vie din anii '90, a băgat în puşcărie ziarişti care i-au prins urma şi, în toţi aceşti ani, a slujit ca un soldat credincios PSD-ul. Relaţiile cultivate cu secretarul de stat Toma Zaharia zis Tezeu, una din mâinile negre ale regimului Năstase, şi cu generalii Virgil Ardelean zis Vulpea şi Alexandru Burian, maramureşan din Baia Sprie, adjunctul directorului SPP, l-au ajutat să reziste împotriva tuturor tentativelor de reformă.

Citeşte continuarea în catavencii.ro!

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite