Carmen Iohannis, despre Principesa Margareta: Continuă azi ce au început Regina Maria şi Regina Elisabeta cu acest neam

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carmen Iohannis, so'ia pre;edintelui Klaus Iohannis FOTO Adev[rul
Carmen Iohannis, so'ia pre;edintelui Klaus Iohannis FOTO Adev[rul

Televiziunea Română marchează printr-o serie de evenimente un sfert de veac de la întoarcerea în România a primului membru al Casei Regale, Principesa Moştenitoare Margareta, după ce Regele Mihai a fost silit să abdice (30 decembrie 1947) şi să părăsească ţara. Carmen Iohannis, soţia preşedintelui Klaus Iohannis, a fost invitata emisiunii „În numele tatălui“.

Pe 18 ianuarie 1990, păşea pe pământ românesc primul membru al Familiei Regale (Principesa Moştenitoare Margareta), după o întrerupere de 42 de ani. În acea zi, la ora 15.00, avionul de Geneva aducea la Bucureşti pe Principesa Margareta, însoţită de sora sa, principesa Sofia.

Regele Mihai a încredinţat primei sale fiice, Principesa Moştenitoare Margareta, misiunea de a-l reprezenta în România, pentru prima oară de la plecarea în exil, în dimineaţa zilei de 4 ianuarie 1948.

Carmen Iohannis, soţia preşedintelui României, a vorbit despre Principesa Margareta la emisiunea „În numele tatălui“ difuzată la TVR.

„Continua azi ce au început Regina Maria şi Regina Elisabeta cu acest neam. Îşi continuă cu mare discreţie contribuţia la prosperitatea noastră

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite