Când ajung în România primele elicoptere multirol Blackhawk ale DSU. Ce misiuni vor avea aparatele de zbor VIDEO

0
Publicat:

Secretarul de stat Raed Arafat a anunțat când vor ajunge în România noile elicoptere multirol Blackhawk pentru Departamentul pentru Situații de Urgență. „Noile elicoptere multirol Blackhawk încep să ajungă în Romania în luna noiembrie”, a postat pe Facebook Raed Arafat.

Elicopterele vor fi folosite inclusiv pentru stingerea incendiilor
Elicopterele vor fi folosite inclusiv pentru stingerea incendiilor

În prima fază, este vorba de șase elicoptere medii-grele Black Hawk pentru intervenţii în situaţii de urgenţă care vor fi configurate pentru operaţiuni terestre şi pentru operaţiuni maritime, iar dotarea tehnică va permite derularea unor acţiuni complexe de identificare şi recunoaştere în teren, acţiuni de stingere a incendiilor, de căutare-salvare, de evacuare personal, de transport personal şi materiale, de asistenţă medicală pentru victime multiple şi evacuare.

Contractul a fost finanțat prin Proiectul Viziune 2020, din cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă având calitatea de lider de proiect, iar Inspectoratul General de Aviaţie având calitatea de partener.

În varianta militară, un elicopter Black Hawk costă de la 12 milioane dolari, în varianta de bază, până la 25 milioane dolari. Preţul maxim include şi echipamente de luptă suplimentare, mentenanţă sau pregătirea piloţilor.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite