Căminul Cultural dintr-un sat din Harghita, mistuit de flăcări. Zeci de pompieri şi localnici s-au chinuit să stingă focul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zeci de pompieri şi localnici s-au chinuit să stingă focul FOTO Adevărul
Zeci de pompieri şi localnici s-au chinuit să stingă focul FOTO Adevărul

Un incendiu puternic a distrus astăzi căminul cultural din satul Livezi, judeţul Harghita. Zeci de pompieri şi localnici au intervenit pentru a stinge flăcările, însă în zadar.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că incendiul de la căminul cultural din Livezi a fost anunţat la ora 7.36, informează Mediafax. La intervenţie au plecat două echipaje de pompieri de la detaşamentul din Miercurea Ciuc şi grupa operativă a ISU cu două autospeciale. Cu toate acestea, au fost chemate şi serviciile voluntare din comune învecinate, întrucât incendiul era violent şi pe o suprafaţă mare de aproximativ 260 de metri pătraţi.

Petru Kosa, primarul comunei Mihăileni, de care aparţine satul Livezi, a declarat pentru Mediafax că pentru stingerea incendiului s-au mobilizat şi localnici. Motopompele nu au putut fi folosite întrucât pâraiele din zonă sunt îngheţate, temperaturile coborând, miercuri dimineaţă, până la minus 23 de grade Celsius.

Şeful Grupei operative, locotenent colonel Adrian Luca de la ISU Harghita, a afirmat, la rândul său, că incendiul a fost anunţat foarte târziu şi că nu s-a mai putut salva nimic, căminul cultural şi tot ce se afla în interior arzând în totalitate.

"Pompierii au fost anunţaţi foarte târziu, se pare că incendiul a izbucnit noaptea şi a ars mocnit în interior, până s-a luminat şi a fost observat de localnici", a precizat Luca. El a spus că incendiul a fost localizat şi că aproximativ 50 de persoane lucrează pentru lichidarea acestuia.

Oamenii din sat presupun că focul ar fi izucnit în urma unui scurtcircuit la instalaţia electrică a căminului cultural, însă cauza exactă va fi stabilită de pompieri după lichidarea completă a flăcărilor.

"Era o clădire mai veche, în totalitate din lemn şi era în intenţia noastră să ridicăm o construcţie nouă. Acum trebuie să facem rost de bani şi să ridicăm un alt cămin cultural pentru Livezi", a conchis primarul comunei Mihăileni.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite