Bunic ucis în bătaie de un şmecher cu BMW / Şoferul a fost reţinut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionuţ Rentea (dreapta),  fiul victimei, la locul incidentului
Ionuţ Rentea (dreapta), fiul victimei, la locul incidentului

Cosmin Drăgan, un băiat de bani gata din Craiova, a omorât un bătrân care traversa prea încet strada cu  nepoţica lui. Tânărul a fugit de la locul incidentului lăsându-şi victima inconştientă pe trotuar. S-a întors doar pentru că-şi pierduse brăţara şi i-a mai aplicat bătrânului câteva lovituri.

UPDATE 18.35 Şoferul din Craiova a fost reţinut, marţi după-amiază, pe 24 de ore, pentru ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

Călătoriile penale ale ucigaşului cu Ferrari: de la ATV la Ferrari, via Corvette

O tânără de 19 ani a fost omorâtă pe zebră de un şofer cu antecedente rutiere


Tragicul eveniment s-a petrecut în Vinerea Mare, la orele prânzului, pe Bulevardul Dacia din Craiova. Pavel Rentea ieşise la plimbare cu nepoţica lui de şase ani. Pentru că nu s-a grăbit să traverseze strada, Cosmin Drăgan - interlop aparţinând clanului Mândria, din Bănie, patron de spălătorie auto şi posesor de BMW - s-a înfuriat şi l-a luat la pumni. Bătrânul a făcut stop cardiac şi a murit câteva ore mai târziu la spital.

Fetiţa, sub şoc

Martoră la toată scena, nepoata victimei este în stare de şoc şi îşi întreabă tatăl dacă tataie este bine şi când o să vină acasă. „Fetiţa mea s-a dus direct în camera în care dormea bunicul ei şi a început să strige «Tataie! Tataie !». A desenat pe o coală de hârtie un bărbat cu un punct mare şi negru în dreptul inimii, acolo unde a văzut ea că îl doare. Eu sper din tot sufletul ca vinovatul să fie pedepsit aşa cum trebuie. Nu este normal să loveşti cu o aşa cruzime un om, care traversează prea încet strada, după care să fugi " , a declarat Ionuţ Rentea, fiul victimei.

Agresorul e liber

Agresorul în vârstă de 22 de ani a fugit de la locul accidentului. S-a urcat la volanului BMW-ului şi a plecat fără să privească înapoi. L-a scurt timp s-a întors la locul faptei. Dar nu pentru a acorda ajutor, ci pentru a-şi recupera brăţara pierdută. A aflat că bătrânul a murit la spital în urma unui stop cardiorespirator şi s-a predat la poliţie. Cosmin Drăgan a spus doar că regretă ce a făcut şi că nu îi vine să creadă că a omorât un om. Tânărul are legături cu unul dintre cele mai influente clanuri mafiote din Craiova, Mândria, cunoscut pentru conflictele sângeroase cu rivalii lor din Frăţia.

În urma necropsiei s-a stabilit că victima a decedat în urma unui stop cardiorespirator şi că nu prezenta urme de violenţă pe corp. «Deocamdată nu se poate stabili dacă şocul provocat de cearta cu şoferul i-a provocat infarctul care a dus la deces. Până atunci cercetările se desfăşoară sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovitură cauzatoare de moarte cu autorul în stare de libertate», a declarat procurorul Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj. 

Ion Rentea, fratele victimei nu înţelege cum tânărul este cercetat în stare de libertate, după ce a omorât un om. „Dacă era altul în locul lui şi nu avea bani, acum era arestat. Eu sper ca justiţia să îşi facă dreptate, iar astfel de oamenii să ajungă acolo unde le este locul la închisoare" , a declarat bărbatul.

Pavel Rentea împreună cu nepoata, care a fost martor al bătăii

1. Pavel Rentea împreună cu nepoata, care a fost martor al bătăii
2. Victima Pavel Rentea (dreapta) ,la nunta fiului

Interlop şi patron

Martorii au fost şocaţi de ceea ce au văzut. Oamenii au povestit îngroziţi cum bătrânul a fost lovit fără milă, până a căzut la pământ. „ S-a dat jos din maşină furios şi l-a luat la bătaie. M-am speriat când am văzut cum îl lovea", a spus Ion Cârstea, martor.

Rudele victimei cred că se încearcă muşamlizarea cazului, iar tânărul va scăpa cu o pedeapsă mică şi nu va face nici măcar o zi de închisoare. Cosmin Drăgan a plecat din Craiova imediat după ce a fost audiat de procurorii. Tânărul este proprietarul unei spălătorii auto şi este cunoscut în oraş ca făcând parte din lumea interlopă.

Neîncredere

Rudele victimei cred că se încearcă muşamlizarea cazului, iar tânărul va scăpa cu o pedeapsă mică şi nu va face nici măcar o zi de închisoare. Victima Pavel Rentea a fost condusă, ieri, pe ultimul drum. La înmormântarea bătrânului n-a participat nimeni din familia agresorului.

Fetiţa are nevoie de terapie

Specialiştii susţin că evenimentul la care a asistat micuţa de şase ani, nepoata lui Pavel Rentea, are nevoie de terapie pentru a depăşi momentul morţii bunicului ei.

„Nu se poate spune în momentul acesta cu precizie ce se va întâmpla mai târziu cu acest copil. În primul rând el trebuie evaluat pentru a se constata nivelul traumei la care a fost supus. Dar, indiferent de rezultatele evaluării, copilul va trebui să facă o terapie pentru că riscurile sunt mari. Nu ştim cum va interpreta subconştientul lui ceea ce s-a întâmplat. În viitor, acest eveniment îşi va putea pune puternic amprenta asupra lui. Va putea dezvolta nişte frici sau angoase greu de evaluat în momentul de faţă", a explicat Dan Lungu, psihoterapeut din Bucureşti.

Aglomeraţia ne stresează

Numărul mare de incidente din trafic are ca şi cauză, potrivit psihologilor, stresul provocat de aglomeraţie.

„Trăim într-o lume din ce în ce mai agresivă pentru că populaţia e din ce în ce mai numeroasă. Este la fel ca într-un acvariu: când numărul peştilor creşte foarte mult, aceştia încep să se mănânce între ei. În plus, modelele sociale promovate prin mass-media sunt agresive şi aceasta ne influenţează în acest sens. Educaţia îşi are rostul ei în asemenea momente de stres. Totuşi, în aceste condiţii, orice om, oricât de paşnic ar fi, poate da dovadă de agresivitate. Devenim atât de agresivi în trafic la fel cum devenim agresivi pe stadioane", a mai spus Dan Lungu.

Problemele justiţiei din Craiova

Anul trecut a debutat şi s-a încheiat cu scandaluri de proporţii, vizaţi fiind procurori şi judecători de la instanţele din Bănie. Pe tot parcursul lui 2009, justiţia din Craiova a fost cap de afiş în presa naţională din cauza sentinţelor date în cazuri controversate precum „Gorbunov", „Ucigaşul cu Ferrari", „Don Costel" sau "Doamna Goga, doctoriţa şpăgară".

În februarie s-a descoperit că Serghei Gorbunov, suspect principal în crima şi jaful de la Braşov, condamnat la 15 ani de puşcărie, a reuşit să convingă judecătorii craioveni să-l elibereze temporar, din Penitenciarul de Maximă Siguranţă, pe motiv că suferă de glaucom. Craiova a fost atunci punctul fierbinte al anchetelor, de la penitenciar, de unde fusese lăsat să plece Gorbunov, până la Parchetul Judeţean şi Tribunalul Dolj.

Anchetele au arătat că medicul legist al penitenciarului, procurorul Marius Vlădoianu şi judecătoarea Maria Nicola au fost cei care l-au eliberat pe asasin pentru trei luni. Reputaţia magistraţilor mânjiţi a fost, însă, oblojită în instanţă de colegii lor.

Copil călcat de un şofer beat în Noaptea de Înviere

Ilie Budică ţine în mână ultima fotografie făcută fiulu său, Claudiu

Ilie Budică ţine în mână ultima fotografie făcută fiulu său, Claudiu

Un jandarm care conducea băut a accidentat mortal un băiat de 12 ani şi a rănit alţi doi copii care mergeau la biserica din Grădinari-Olt, la slujba de Înviere.

Iulian Simoiu (27 de ani), angajat la Inspectoratului de Jandarmi Vâlcea a lovit cu maşina trei copiii de etnie rromă care mergeau la biserică. Şoferul era băut, iar martorii accidentului susţin că acesta făcea întrecere cu un prieten. A derapat şi i-a lovit în plin de cei trei copii. Claudiu Budică (12 ani) a murit în drum spre spital, iar ceilalţi doi sunt răniţi.

Claudiu nici nu a mai apucat să îmbrace costumul pe care tatăl lui i-l cumpărase de Paşte. „A venit necuratul în Noaptea de Înviere şi mi-a luat copilul. Omul ăla e diavol, nu om. Să urci beat la volan şi să faci întrecere pe stradă. I-am luat costum să-l îmbrac duminică de Paşte şi acum îl înmormântez cu el. Îmi vine să-l strâng de gât cu mâinile mele pe criminalul ăsta care o să scape nepdepsit pentru că are uniformă, e de-al lor", a spus Ilie Budică (40 de ani).

Martorii spun că jandarmul avea viteză foarte mare şi că de abia se ţinea pe picioare atunci când a coborât din maşină. De altfel, bărbatul nu a scăpat de furia rromilor care l-au luat la bătaie. Doar poliţiştii au reuşit să scoată din mâinile ţiganilor. Aceştia jură că se vor răzbuna şi o ameninţă pe mama şoferului, care este factor poştal în comună. „I-a luat lumina ochilor. Îl ducea de mână la şcoală în fiecare zi. Era unicul lui copil. Băiatul poştăriţei trebuie să plătească", a ţipat o femeie.

Iulian Simoiu este cercetat pentru omor şi vătămare corporală şi a fost audiat de poliţişti. „Efectuăm cercetări în acest caz şi i s-a suspendat permisul de conducere. Bărbatul a fost testat cu apartul etilotest şi s-a stabilit că avea o alcoolemie de 0,62 alcool pur în aerul expirat", a explicat comisarul Ilie Roşu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite