Brâul nostru tradiţional a intrat, duminică, de două ori în Cartea Recordurilor: „Unitate-credință-iubire, asta ne leagă unul de altul“ | VIDEO

0
Publicat:

Ionela van Rees- Zota, de la Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg, a anunţat, pe pagina sa de Facebook, că brâul românesc, la care au lucrat români din toată lumea, alături de comunitatea din Nürnberg, a intrat de două ori în Cartea Recordurilor.

Brâul măsoară 1.667,41 de metri şi are 70 kg. Foto Facebook
Brâul măsoară 1.667,41 de metri şi are 70 kg. Foto Facebook

Brâul românesc a fost măsurat, în urmă cu o zi, de o comisie de la Cartea Recordurilor în centrul oraşului Nürnberg şi a reuşit să intre de două ori în Guinness Book: pentru cel mai lung brâu românesc, care măsoară 1.667,41 de metri, şi pentru cel mai greu brâu, care a cântărit 70 de kilograme.

Bucuria organizatorilor. Foto Facebook
Bucuria organizatorilor. Foto Facebook

„Românii din întreaga lume au scris istorie la Nürnberg! Am intrat în cartea recordurilor de două ori: 1) pentru cel mai lung brâu românesc, confecţionat în 3 luni – 1667,41 metri. 2) pentru cel mai greu brâu, care a cântărit 70 kilograme. Mulţumim cu această ocazie tuturor celor care s-au implicat activ prin a confecţiona acest brâu, colegelor mele Valentina Banu şi Daniela Lostun, dar şi sutelor de persoane care astăzi au avut răbdarea de a sta alături de noi la măsurarea acestuia care a durat mai bine de trei ore”, a scris coordonatoarea Asociaţiei „Dacia e.V. Germania” şi a Centrului Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg, Ionela van Rees-Zota, pe Facebook.

Pe 24 februarie 2024, când în mod tradiţional se sărbătoreşte Dragobetele, Centrul Cultural Româno-Moldo-German „Dumitru Dorin Prunariu” din Nürnberg i-a invitat pe românii din toată lumea să ţeasă, să coasă, să confecţioneze manual un brâu de minimum un metru, care fie trimis în Germania, la Nürnberg, până în 23 iunie, de Ziua Iei. Singura cerinţă care trebuia respectată în ceea ce priveşte realizarea brâului a fost aceea ca el să aibă lăţimea de 7-8 centimetri şi minim 1,5 metri lungime, modelul fiind lăsat la alegerea celui care îl face.

Diplome de participare pentru cele mai mici ajutoare. Foto Facebook
Diplome de participare pentru cele mai mici ajutoare. Foto Facebook

„Unitate-credință-iubire, asta ne leagă unul de altul și prin acest brâu vrem să arătăm lumii întregi cât de uniți sunt românii.

Vă așteptăm pe data de 23.06.2024, începând cu ora 13:30, în centrul orașului Nürnberg-Jakobsplatz la un spectacol de excepție, pentru a intra în cartea recordurilor cu cel mai lung brâu românesc și nu numai…”, a scris autoarea acestei iniţiative, explicând şi semnificaţia pe care i-a atribuit-o acestui eveniment.

„S-au strâns foarte multe organizaţii din foarte multe ţări, din Noua Zeelandă până în Republica Moldova, şi s-au adunat peste 1.000 de persoane, pentru că sunt asociaţii, sunt şezători româneşti din toate ţările şi din România, unde au fost sute de persoane sau zeci de persoane în cadrul lor şi au ţesut cât a putut fiecare. De la un metru în sus. Am avut asociaţie care a trimis şi 40 de metri. S-au atins două recorduri. Este cel mai lung brâu românesc confecţionat de românii din pretutindeni, din toată lumea, dar şi cel mai greu, pentru că acesta a fost cântărit”, a declarat luni, pentru Agerpres, coordonatoarea Asociaţiei „Dacia e.V. Germania” şi a Centrului Cultural Româno-Moldo-German din Nürnberg, Ionela van Rees-Zota.

EvenimentePartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite