Articol publicitar

Botezul Sturionilor” 12-15 iunie 2014.     Apa Nova Bucureşti a repopulat Dunărea pentru a III-a oară cu 1.000 sturioni

0
0
Publicat:
Ultima actualizare:
apanova1

Apa Nova Bucureşti, în parteneriat cu Primăria municipiului Tulcea şi Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării, , sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO, a eliberat în apele Dunării 1000 de puieţi de păstrugă, în cadrul acţiunii numite sugestiv ”Botezul Sturionilor”.

Apa Nova Bucureşti este deocamdată singura companie privată din România care s-a implicat activ pentru realizarea acţiunilor de repopulare cu sturioni în Dunăre.

Acţiunea Apa Nova Bucureşti de repopulare a Dunării cu această specie pe cale de dispariţie din multe zone endemice, numită de specialişti “dinozaurul apelor”, a debutat în anul 2011 când au fost eliberaţi 150 sturioni, continuând apoi în anul 2013 prin eliberarea a 1.000 sturioni şi în acest an cu repopularea tot cu 1.000 sturioni. Sturionii provin din păstrugi sălbatice şi urmează să se întoarcă în fluviu, pentru reproducere, în aproximativ patru ani. Aceştia au fost marcaţi individual, folosindu-se sârmuliţe codate (Coded Wire Tags-CWT) pentru a supraveghea parcursul lor ulterior.

apanova2

Familii cu probleme sociale din comuna Murighiol au fost ajutate de către compania Apa Nova Bucureşti

Apa Nova Bucureşti, în parteneriat cu Primăria comunei Murighiol  a venit în ajutorul famililor cu probleme sociale şi materiale. Acţiunea a avut loc sub egida Anului Internaţional al Familiei.

Ajutată de un asistent social angajat al Primăriei Murighiol ce cunoaşte îndeaproape cazurile sociale din comună, Apa Nova Bucureşti a propus soluţii pe termen mediu şi lung în vederea susţinerii familiilor şi a gospodăriilor acestora. Familile au primit din partea Apa Nova Bucureşti sprijin atât financiar, pentru rezolvarea unor probleme de sănătate şi juridice, cât şi  cu alimente, medicamente, rechizite, produse pentru nou născuţi, materiale de construcţii (vopsea, pensule, diluant, sârmă de balot, ciment, plăci OSB etc), electrocasnice (TV, maşină de spălat, aragaz, frigider etc). Apa Nova Bucureşti a pus la dispozitia acestor familii un medic si un laborator ambulant.

Această acţiune a făcut parte din cea de a VI-a ediţie a evenimentului organizat anual de Apa Nova Bucureşti în Delta Dunării, sub patronajul Comisiei Naţionale a României pentru UNESCO şi desfăşurat în acest an în perioada 12-15 iunie. Şi în acest an, în fiecare zi a evenimentului a avut loc câte o acţiune socială sau de mediu, în spiritul prezervării habitatelor şi resurselor naturale, care, fără o susţinere practică chiar şi a comunităţiilor mici, ajung în pragul colapsului.

In cadrul acestei actiuni, Apa Nova Bucureşti a investit peste 10.000 de euro.

apanova3
EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite