Borbely: Nu se pune problema modificării articolelor privind învăţământul în limba minorităţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, care deţine şi funcţia de vicepreşedintele executiv al UDMR, a declarat că Uniunea este de acord cu moratoriul propus de şeful statului, Traian Băsescu, adăugând că nu se pune problema modificării Legii educaţiei în articolele sensibile pentru UDMR.

"Suntem de acord că existe sau un moratoriu sau, oricum, un dialog în care, cum a fost timp de 20 de ani în mai multe legislaturi, când a existat un dialog, propuneri din partea Opoziţiei, o parte au fost acceptate, o parte nu, dar a fost un dialog care este şi benefic sistemului parlamentar. Da, suntem de acord, dar pentru ca să poţi avea un moratoiu trebuie să ai condiţiile acceptate de toate părţile", a spus Borbely.

Întrebat dacă UDMR va ieşi de la guvernare în cazul în care Legea educaţiei va fi adoptată în altă formă decât cea agreată de către Uniune, Borbely a răspuns: "Nu am văzut o adversitate şi nu s-a pus problema în aceste zile, din câte ştiu eu, la aceste articole votate deja de Camera Deputaţilor. Nu se pune problema să se modifice aceste articole. Sunt alte articole care se dezbat, dar nu mai mult de cinci-şase importante. Dacă se cade de acord la acele articole, eu cred că putem merge mai departe."

Vicepreşedintele executiv al UDMR a mai spus că prin neadoptarea legii, precum şi a celorlalte acte normative invocate de către preşedintele Băsescu în mesajul său adresat Parlamentului, s-ar demonstra faptul că actuala coaliţie este incapabilă să-şi impună agenda. "Noi am spus că este nevoie de un dialog între Opoziţie şi Putere, este nevoie de un compromis, dacă e posibil, nu numai pe Legea educaţiei, ci şi pe celelalte legi care ne stau în faţă. Am spus răspicat punctul de vedere al UDMR: dacă nu se adoptă Legea educaţiei până la sfârşitul anului, înseamnă că această coaliţie nu poate să-şi impună punctul de vedere în Parlament şi atunci nu putem continua", a declarat Borbely.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, marţi, în plenul Camerelor reunite, că propune forţelor politice un moratoriu pentru deblocarea activităţii Parlamentului, el precizând că sunt necesare acţiuni ferme şi consecvente la nivelul Guvernului şi Legislativului în următoarele 30-45 de zile.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite