Bogdan Licu: Mă gândesc foarte serios să-mi depun candidatura pentru funcţia de procuror-general

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Licu, acutalul procuror general interimar al României, FOTO Inquam Photos Octav Ganea
Bogdan Licu, acutalul procuror general interimar al României, FOTO Inquam Photos Octav Ganea

Procurorul general interimar al României, Bogdan Licu, a declarat, marţi, la intrarea în sediul CSM că se gândeşte „foarte serios” să se înscrie în competiţia pentru funcţia de procuror general. Acesta a mai spus că procurorii sunt demotivaţi, iar adresele transmise de ministrul Justiţiei prin care îi îndeamnă să se înscrie în cursa pentru şefia instituţiilor, dar şi să fie mai activi în lupta împotriva criminalităţii, sunt binevenite.

 "Nu suntem astăzi aici pentru depunerea unei candidaturi, suntem aici că să votăm nouă conducerea a CSM. Mă gândesc foarte serios la acest lucru (să-mi depun candidatură, n.r.), dar încă nu am luat o decizie”, a răspuns Bogdan Licu, atunci când a fost întrebat de jurnalişti dacă plănuieşte să candideze pentru funcţia de procuror general.

„Domnnul ministru (Cătălin Predoiu, n.r.) a trimis două adrese. Ultima, cea sosită ieri prin care îndeamnă procurorii să se înscrie în aceste proceduri declanşate (de selecţie în funcţii de conducere, n.r.), lucru pe care l-am făcut şi eu. Prima era un îndemn pentru a fi mai proactivi în lupta împotriva criminalităţii de toate felurile. Un asemenea demers este binevenit. (...) Din păcate, avem mulţi colegi care se mulţumesc cu ce primesc şi nu se implică foarte mult în soluţionarea unor cauze şi lucrul acesta se vede”, a declarat Bogdan Licu, la sediul CSM, potrivit Mediafax.

Potrivit şefului Ministerului Public, asemenea atacuri lansate la adresa procurorilor nu au mai avut loc în România, de aceea unii sunt demotivaţi să lucreze în dosare.

„O demotivare a procurorilor, cu toate atacurile intense asupra noastră, cu siguranţă a avut loc şi trebuie să recunoaştem acest lucru. Ce s-a întâmplat în ultimii ani, este cu totul ieşit din comun. Nu a mai fost niciodată, în istoria recentă a României un atac atât de concertat şi susţinut asupra procurorilor. Depinde de fiecare procuror în parte cât este de călit în această luptă, ce experienţă are. Sunt şi colegi care s-au simţit demotivaţi să lucreze aşteptând ceva. Ce anume, nu ştiu ce să vă spun”, a mai spus Licu.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite