Bogdan Aurescu: Este nevoie de un nou concept strategic al NATO, care să menţioneze că Rusia este principala ameninţare a securităţii Alianţei

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Aurescu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
Bogdan Aurescu FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul de Externe Bogdan Aurescu susţine că un nou concept strategic al NATO trebuie să menţioneze explicit că Rusia este principala ameninţare a securităţii Alianţei, a declarat ministrul Bogdan Aurescu, potrivit Agerpres.

„Trebuie să reflectăm asupra consolidării posturii de descurajare şi apărare de pe Flancul estic, şi nu numai, în Alianţă. Trebuie să reflectăm cu claritate la faptul că apărarea colectivă este sarcina esenţială a Alianţei. De asemenea, trebuie să ne concentrăm pe mai multe probleme, cum ar fi consolidarea rezilienţei aliaţilor şi o nouă agendă strategică, inovatoare, a relaţiilor cu partenerii Alianţei", a afirmat şeful diplomaţiei române, potrivit Agerpres

Potrivit şefului diplomaţiei române, este nevoia de redactarea unui nou concept strategic NATO, „care corespunde realităţii din prezent”, iar, „în acest context, conceptul strategic trebuie să menţioneze în mod explicit că Rusia este principala ameninţare a securităţii Alianţei”. 

Ministrul a mai atras atenţia că este nevoie de crearea „cât mai rapidă” a Grupului de Luptă în România, aprobat de NATO în a doua parte a lunii martie.

Evenimente



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite