Elan Schwartzenberg i-a ţinut calea preşedintelui Traian Băsescu, în Israel

0
Publicat:
Ultima actualizare:
La Cimitirul Eroilor Israelieni s-a aflat omul de afaceri Elan Schwartzenberg (al doilea de la stânga la dreapta) FOTO Mediafax
La Cimitirul Eroilor Israelieni s-a aflat omul de afaceri Elan Schwartzenberg (al doilea de la stânga la dreapta) FOTO Mediafax

Controversatul om de afaceri Elan Schwartzenberg a apărut luni, la mormântul lui Theodor Herzl din Cimitirul Eroilor din Israel, în speranţa că se va întîlni cu preşedintele Traian Băsescu care ar fi trebuit să depună o coroană de flori acolo.

 Jurnaliştii de la Gândul.info au surprins câteva fotografii cu Elan Schwartzenberg la mormântul fondatorului statului evreu modern. Dar, spre ghinionul lui  Schwartzenberg, în programul preşedintelui Traian Băsescu  a intervenit o schimbare în program. Traian Basescu a participat mai întâi la ceremonia aprinderii Flăcării Veşnice la Yad Vashem, şi apoi a depus o coroană de flori la mormântul lui Theodor Herzl.

Elan Schwarzenberg a declarat luni pentru HotNews.ro că a fost invitat „de gazde“ să participe la ceremonia unde preşedintele Traian Băsescu ar fi trebuit să depună o coroană de flori la mormântul preşedintelui fondator al Israelului.

Căutat de DNA, se ascunde în Israel

Omul de afaceri este învinuit de spălare de bani, complicitate la înşelăciune, abuz în serviciu şi fals în înscrisuri în dosarul preluării Realitatea Media. Schwartzenberg, care are şi cetăţenie israeliană, a plecat din România la scurt timp după ce a fost audiat în dosarul lui Codruţ Marta, şef de cabinet al fostului preşedinte ANAF Sorin Blejnar. Faptul că omul de afaceri a ales această destinaţie nu e întâmplător, în condiţiile în care România nu are acord de extrădare cu Israelul.

În dosarul “Realitatea Media”, DNA i-a pus sub învinuire pe Elan Schwartzenberg, pe fratele acestuia, Fabian, pe Maricel Păcuraru, Monica Hoffman şi pe avocaţii Mircea Mirel Amariţei şi Sorin Ionuţ Barbu. Marta este învinuit de pagube de peste 54 de milioane de euro, din care aproximativ cinci milioane de euro ar fi fost spălaţi de Schwartzenberg.


Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, la Cimitirul Eroilor Israelieni din Ierusalim, pe 20 ianuarie 2014 FOTO Mediafax

Elan Schwartzenberg israel FOTO Mediafax

Citeşte şi:

FOTO VIDEO Preşedintele Băsescu, în Israel: Pacea nu se obţine uşor. În Europa s-au făcut sacrificii enorme 

Preşedintele Traian Băsescu a fost primit de omologul sau israelian, Shimon Peres, la reşedinţa prezidenţială din Ierusalim. Este a două vizită de stat pe care şeful statului român o întreprinde în Israel, prima fiind în 2009, la sfârşitul primului sau mandat în funcţia de preşedinte. O delegaţie a Serviciului Român de Informaţii  condusă de directorul George Maior a însoţit reprezentanţii administraţiei prezidenţiale.

Traian Băsescu, despre conflictul Israel-Palestina: Mai bine un compromis, decât  să nu ai pace pentru cetăţeni

Preşedintele Traian Băsescu a plecat astăzi într-o vizită de stat în Israel şi în Palestina. Şeful statului se va întâlni cu preşedintele Statului Israel, Shimon Peres, şi cu preşedintele Teritoriilor Palestiniene, Mahmoud Abbas, şi va susţine o soluţie de pace între cele două state.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite