Băsescu l-a desemnat pe Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al CNAS. Conducerea Casei de Sănătate consideră gestul o gafă prezidenţială

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu l-a desemnat pe fostul preşedinte al CNAS Lucian Duţă drept membru în Consiliul de Administraţie al Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate din partea Administraţiei Prezidenţiale, scrisoarea de nominalizare fiind transmisă în data de 10 iunie.

UPDATE Conducerea Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS) consideră numirea lui Lucian Duţă în Consiliul de Administraţie al instituţiei „o gafă” a administraţiei prezidenţiale şi ameninţă că, până la retragere acesteia, Consiliul de Administraţie nu se va întruni.

„Această numire este o gafă a Administraţiei Prezidenţiale. Este o numire specifică organizaţiilor mafiote. Consilierul prezidenţial Virgil Păunescu a deţinut, la rândul său, funcţia de preşedinte al CNAS pentru numai 29 de zile, în anul 2000”, se arată într-un comunicat emis de CNAS.

Conducerea Casei apreciază, în acelaşi context, că Lucian Duţă a avut suficient timp să-şi „dinamizeze" activitatea la CNAS în timpul mandatului său.

„Considerăm că pentru un minim de respect faţă de asigurat, trebuia aşteptat şi dinamizat rezultatul anchetelor derulate de autorităţile competente. Cele două proiecte menţionate de dl. Duţă, cardul electronic de asigurări sociale de sănătate (CEASS) şi dosarul electronic de sănătate (DES), sunt astăzi în plină implementare”, arată CNAS.

Potrivit conducerii CNAS, această instituţie nu este implicată în niciun scandal, personalul îşi respectă atribuţiile din fişa postului, procedurile de achiziţie sunt efectuate conform legii, iar scurgerile financiare sunt stopate.

„Prin această numire nu se doreşte decât scandal şi diversiune instituţională. Conducerea CNAS îşi rezervă dreptul de a nu întruni şedinţele Consiliului de Administraţie, până la retragerea acestei nominalizări scandaloase şi, în acelaşi timp, dubioase”, se mai arată în comunicat.

Lucian Duţă a declarat că a acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul.

„Înainte de a fi om politic, sunt medic. Am acceptat nominalizarea pentru a da un impuls actualei conduceri a CNAS să finalizeze proiectele care ajută pacientul: cardul de sănătate şi dosarul electronic al pacientului. Ambele proiecte sunt începute de mine, dar au fost blocate din iunie 2012”, a declarat Lucian Duţă.

Lucian Duţă a fost preşedintele CNAS în perioada 2009-2012. În prezent, Duţă este membru în BPN al PDL şi preşedinte interimar al PDL Sector 1.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite