Băsescu a promulgat bugetul, legile salarizării şi ordonanţa creditelor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele Traian Băsescu a promulgat Legea bugetului de stat pe anul viitor.

Cei nouă judecători ai Curţii Constituţionale au respins, marţi, sesizările Opoziţiei pe Legea bugetului de stat pe 2011.

Liberalii sunt cei care au sesizat Curtea Constituţională privind Legea bugetului pe 2011. Potrivit liberalilor, bugetul este unul "anormal", "care nu face nimic bine pentru niciun cetăţean din această ţară. Este un buget care nu face nimic pentru mediul de afaceri, care nu creează locuri de muncă, care nu va asigura creştere economică şi care nu va asigura creşterea nivelul de trai al populaţiei".

Şeful statului a semnat marţi şi decretul de promulgare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2011, a anunţat Preşedinţia.

Şi legile salarizării au fost promulgate.

CCR a respins, în şedinţa de marţi, sesizările depuse de PNL şi PSD împotriva Legii privind salarizarea în 2011 a bugetarilor şi respectiv a Legii-cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice, astfel că cele două acte normative au fost declarate constituţionale.

De asemenea, avizul preşedintelui l-a primit şi  Ordonanţa creditelor.

Curtea Constituţională a respins marţi sesizarea PNL asupra OUG 50, declarând legea constituţională.

Camera Deputaţilor a adoptat pe 23 decembrie OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori cu 134 voturi favorabile, 71 "împotrivă" şi 12 abţineri.

Vicepreşedintele Comisiei de buget-finanţe din Cameră, deputatul PDL Adrian Niţu, a explicat că OUG 50 nu se va aplica contractelor de credit în derulare, cu excepţia comisioanelor de rambursare anticipată, iar refinanţarea creditelor se va renegocia între bănci şi clienţi.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite