Bărbatul acuzat că a înjunghiat un poliţist din Capitală, a fost prins. Agresorul, membru al galeriei Rapid, era cunoscut drept un suporter cu ieşiri violente

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Barbatul a fost reţinut pentru 24 de ore FOTO Poliţia Capitalei
Barbatul a fost reţinut pentru 24 de ore FOTO Poliţia Capitalei

Dumitru Diaconu, bărbatul care în 19 octombrie a înjunghiat un poliţist al Secţiei 20, în zona Pieţei Crângaşi, a fost prins în noaptea de miercuri spre joi, de poliţiştii Serviciului Omoruri din Poliţia Capitalei. Potrivit unor surse apropiate anchetei, agresorul este cunoscut  de jandarmi ca fiind un suporter problemă, aflat sub interdicţie de a participa la meciurile echipei Rapid Bucureşti timp de un an. El a fost reţinut pentru 24 de ore.

UPDATE  Potrivit unor surse din Poliţie, tânărul care a înjunghiat un poliţist într-o staţie de tramvai din zona Crângaşi a plecat, după comiterea faptei, la Slobozia, să vadă meciul dintre Unirea şi Rapid.

Din informaţiile anchetatorilor, acesta este cunoscut ca fiind un suporter cu ieşiri violente, care se află sub interdicţie de a intra pe stadioane.

Sursele citate au declarat joi că  tânărul nu a recunoscut că l-a înjunghiat pe poliţist şi le-a spus anchetatorilor că în 19 octombrie nu s-a aflat în Bucureşti, fiind plecat la Slobozia, unde echipa de fotbal Rapid, al cărei suporter este, avea meci cu Unirea.

Anchetatorii au analizat imaginile de pe 70 de camere de supraveghere

În urma verificărilor şi a audierilor de martori, poliţiştii au stabilit că Diaconu a fost în 19 octombrie la meci, însă acesta a plecat în Slobozia după ce l-a înjunghiat pe poliţist.

Procurorul de caz de la Parchetul Tribunalului Bucureşti, Adrian Ţîrlea, a declarat joi că au fost analizate imaginile de pe 70 de camere de supraveghere şi s-au făcut aproximativ 500 de ore de vizionare, în urma cărora s-a stabilit cu exactitate atât traseul pe care autorul l-a făcut până la locul faptei, cât şi drumul pe care a plecat după ce l-a înjunghiat pe poliţistul Secţiei 20, care l-a momentul incidentului era în timpul liber.

Poliţiştii au identificat mai mulţi martori, iar aceştia l-au recunoscut pe Cătălin Diaconu.

Surse din rândul anchetatorilor, citate de Mediafax, au precizat că Dumitru Cătălin Diaconu este cunoscut de jandarmi ca fiind un suporter problemă, cu ieşiri violente, acesta fiind sub interdicţie de a participa la meciurile echipei Rapid Bucureşti timp de un an. Pentru încălcarea interdicţiei de a inta pe stadioane, acesta riscă între o lună şi trei luni de închisoare sau amendă.

Pe 19 octombrie, agresorul a înjunghiat un poliţist

Potrivit anchetatorilor, în 19 octombrie, Cătălin Diaconu l-ar fi înjunghiat, cu mai multe lovituri de cuţit, în picior şi abdomen, pe poliţiştul Secţiei 20, în refugiul staţiei de tramvai Piaţa Crângaşi.

Poliţistul a fost dus atunci la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, unde a fost internată cu diagnosticul "politraumatism prin agresiune, plagă înjunghiată gambă dreapta cu interesare pedicul arteriovenos interosos, hemoragie externă, plagă înţepată flancul stâng nepenetrantă preperitoneală, plagă înţepată superficială coapsă dreapta, faţa internă, plagă superficială presternală".

Potrivit unor surse din Poliţie, suspectul are 21 de ani şi este membru al galeriei echipei Rapid Bucureşti. Acesta nu şi-a recunoscut fapta, însă anchetatorii spun că în cazul său probele sunt clare, precizează Mediafax.

Tânărul este suspectat că în 19 octombrie, în jurul orei 05.20, a înjunghiat un poliţist al Secţiei 20, în staţia tramvaiului 41 din zona Pieţei Crângaşi, în urma unui conflict spontan. Poliţistul se afla în timpul liber, iar la acea oră se întorcea acasă de la o petrecere. Acesta a fost transportat atunci la Spitalul Universitar, cu multiple plăgi înjunghiate, fiind supus unei intervenţii chirurgicală.

După comiterea faptei agresorul a fugit. Anchetatorii au realizat un portret robot al suspectului şi au cerut sprijinul cetăţenilor pentru identificarea acestuia.

Bărbatul a fost prins şi reţinut pentru 24 de ore, urmând să fie prezentat magistraţilor Tribunalului Bucureşti cu propunere de arestare preventivă pentru tentativă de omor.

Potrivit unor martori, atacatorul i-ar fi cerut poliţistului o ţigară, după care a scos un cuţit şi l-a înjunghiat pe acesta în zona abdomenului.

Şeful Poliţiei Române, Petre Tobă, declara în 21 octombrie că peste 15 persoane au fost audiate în acest caz.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite