Avocatul familiei Luizei, despre Dincă: Omul este foarte inteligent. Aproape la fel de inteligent ca psihologii poliţiei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Tonel Pop, avocatul familiei Luizei, fata de 18 ani presupusă a fi prima victimă a lui Gheorghe Dincă a declarat luni, în timpul procedurilor din anchetă că există temerea ca în acest caz să fie mai multe victime, specificând că Gheorghe Dincă este un personaj foarte inteligent şi manipulator.

„Este posibil să fie mai multe victime. Dincă nu ştie numele fetelor. El vorbeşte doar de luni: „fata din luna mai, fata din luna...”. Minte foarte mult, dar din când în când psihologii poliţiei au reuşit să-l facă să spună şi adevărul. Acum toată lumea se gândeşte că sunt mai multe victime, pornind de la modul lui de operare, care este acela al unui criminal în serie şi nu unul ocazional. În acest moment Dincă nu a cedat nervos. Este foarte calm. Să ştiţi că omul este foarte inteligent. Aproape la fel de inteligent ca psihologii poliţiei”, a declarat avocatul Tonel Pop.

Luni echipa de criminaliştii care lucrează în Caracal la cazul criminalului George Dincă au descoperit într-o pădure din zonă rămăşiţe umane, fiind vorba de oase carbonizate şi cenuşă. Descoperirea a venit în urma unor mărturisiri făcute chiar de Dincă, care le-ar fi spus anchetatorilor că rămăşiţele Luizei Melencu, a prima victimă a monstrului din Caracal.

„El (Gheorghe Dincă- n.r.) a condus echipa de anchetă aici. Credeţi-mă, omul acesta spune adevărul dar şi minte foarte mult. A fost învăţat cum să mintă. Nu ştim cine este victima, dar ştim că este o victimă”, a declarat luni avocatul familiei Luizei. 

Ulterior acesta şi-a exprimat opinia că osemintele găsite în pădurea de la marginea oraşului nu sunt ale Luizei, însă a precizat că este vorba de acelaşi mod de operare şi în cazul acesteia.

Luni, anchetatorii continuă să caute probe în cazul Caracal.

Duminică a fost a treia zi în care anchetatorii au reluat cercetările la locuinţa lui Gheorghe Dincă, bărbatul acuzat de uciderea Alexandrei Măceşanu şi care ar fi afirmat că a ucis-o şi pe Luiza Melencu, fata de 18 ani dispărută din luna aprilie, dar şi în împrejurimi.

Ulterior, DIICOT a explicat că au fost identificate şi ridicate mai multe categorii de urme criminalistice, ce urmează a fi procesate, fiind cercetate locuinţa, dependinţele, autoturismul şi autoutilitara bărbatului.

Activităţile de cercetare şi căutare în locuinţa, în dependinţele, în autoturismul şi în autoutilitara inculpatului nu au fost finalizate, urmând a fi continuate şi în cursul zilelor următoare, în mod neîntrerupt, în prezenta inculpatului şi a avocatului său, arăta DIICOT.

La sesizarea unei vecine, anchetatorii au descoperit obiecte vestimentare.

Vineri, la o săptămână după ce au intrat pentru prima oară în casa bărbatului, poliţiştii au reluat cercetările.

Sâmbătă, anchetatorii au căutat telefonul Luizei Melencu într-un lan de floarea soarelui, unde Dincă a susţinut că l-a aruncat. 

"A dat indicii pentru a se lămuri cazul, a cooperat. Ancheta are un curs favorabil. A crezut că Luiza şi Alexandra sunt prostituate. Asta a fost în mintea lui. A recunoscut că a întreţinut relaţii sexuale", a declarat sâmbătă avocatul lui Gheorghe Dincă, Claudiu Lascoschi.

„Cercetarea la faţa locului reluată în această dimineaţă a vizat fixarea prezenţei Luizei la domiciliul inculpatului. Au fost ridicate 3 urme biologice, a fost efectuată o căutare în teren”, a a precizat sâmbătă după-amiază Mihaela Porime, purtător de cuvânt al DIICOT.

Tot sâmbătă, DIICOT a anunţat oficial că probele preluate din curtea lui Gheorghe Dincă conţin ADN-ul Alexandrei Măceşanu, adolescenta de 15 ani dispărută în 24 iulie, precizând că în urma analizelor de laborator ale probelor ridicate, efectuate până în prezent, a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al fetei, ”concluzie fundamentată ştiinţific pe compararea acestui profil genetic determinat cu profilul genetic determinat al părinţilor Alexandrei”. DIICOT preciza că Dincă este cercetat şi pentru omor calificat şi anunţă că sunt continuate cerecetările la domiciliul acestuia.

Luiza Mihaela Melencu, în vârstă de 18 ani, a dispărut în 14 aprilie. Ea plecase de acasă, din comuna Dioşti, către Caracal, pentru rezolvarea unor probleme personale. La acel moment, era elevă în clasa a XII-a la Liceul Tehnic Costin D. Neniţescu din Craiova.

La data dispariţiei, era îmbrăcată în pantaloni tip blugi elastici de culoare albastră, rupţi în genunchi, pulover de culoare neagră, tenişi de culoare albastră. Conform anunţului postat pe site-ul Poliţiei Române, fata avea asupra ei telefonul mobil, care era închis, la acel moment.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite