Autoritățile din patru județe băgate în ședință de Raed Arafat, din cauza resturilor de drone descoperite în România

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autoritățile din patru județe au fost băgate în ședință de șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, din cauza bucăților de drone care au căzut pe malul românesc.

Populația va fi avertizată atunci când rusii mai atacă porturile ucrainene cu drone FOTO Inquam
Populația va fi avertizată atunci când rusii mai atacă porturile ucrainene cu drone FOTO Inquam

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat, a convocat luni, 11 septembrie 2023, o ședință în sistem de videoconferință, care a reunit „reprezentanții comitetelor pentru situații de urgență, ai autorităților locale, inclusiv ai inspectoratelor pentru situații de urgență din patru județe, respectiv Tulcea, Galați, Constanța și Brăila, cu scopul de a verifica stadiul de implementare a Hotărârii CNSU nr.31 din data de 7 septembrie 2023”.

„Discuțiile purtate au vizat stadiul punerii în practică a aspectelor legate de protecția cetățenilor din județele aflate în proximitatea granițelor cu Ucraina, acțiuni de informare corectă și continuă, menite să diminueze riscurile la care sunt expuși aceștia, ținând cont de evenimentele recente înregistrate. Astfel, în această perioadă, deși riscurile sunt reduse, acțiunile pompierilor de informare a cetățenilor din zonele vizate s-au realizat cu celeritate, asigurând totodată populația de implicare și disponibilitate totală în vederea protejării vieții și a bunurilor acestora”,  a anunțat ISU Galați.

 La cererea Armatei, ISU va trimite mesaje Ro-Alert când rușii atacă porturile ucrainene 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, pe 7 septembrie 2023, o hotărâre prin care abilitează Ministerul Apărării Naționale să stabilească zonele de pe malul românesc al Dunării, vizavi de porturile ucrainene Reni și Izmail, bombardate de ruși, unde trebuie instituite măsuri de protecție a populației.

Printre măsurile de protecție a populație se numără și emiterea de mesaje Ro-Alert în zonele unde va fi detectat riscul de a cădea „elemente aparținând mijloacelor de luptă utilizate în conflict”. În afară de alertarea populației cu mesaje Ro-Alert, Inspectoratele județene pentru situații de urgență vor instrui localnicii din zonele afectate de conflict ce trebuie să facă în astfel de situații.

În localitățile Plauru și Ceatalchioi, dar și altele, vor fi construite spații de de adăpostire.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite