Atentat terorist în Franţa. Preşedintele Klaus Iohannis şi-a schimbat fotografia profilului de pe Facebook cu mesajul: „Je suis Charlie”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Preşedintele Klaus Iohannis, solidar cu victimele atentatului terorist din Franţa FOTO Facebook
Preşedintele Klaus Iohannis, solidar cu victimele atentatului terorist din Franţa FOTO Facebook

Preşedintele României, Klaus Iohannis, şi-a schimbat, miercuri seara, fotografia de profil de pe pagina de Facebook cu mesajul „Je suis Charlie”, apărut în mediul online, ca etichetă imediat după atentatul din Franţa şi care a fost postat şi pe site-ul săptămânalului Charlie Hebdo, unde a avut loc atacul terorist din Franţa.

„Vă chem să fim alături de familiile victimelor tragediei din Franţa, alături de cei pentru care libertatea de exprimare este un crez. Suntem datori să luptăm împotriva terorismului, acest flagel nimicitor care nu îşi mai poate avea locul în lume”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook.

În plus, şeful statului şi-a modificat imaginea de profil a paginii de Facebook cu eticheta „Je suis Charlie”.

Eticheta #JeSuisCharlie (Eu sunt Charlie - n.r.) a invadat internetul, miercuri, după atacul terorist produs la sediul

klaus iohannis je suis charlie foto facebook

publicaţiei Charlie Hebdo din Paris, soldat cu cel puţin 12 morţi, acelaşi text fiind afişat şi pe site-ul săptămânalului.

Această etichetă a început să fie postată pe reţelele de socializare Facebook şi Twitter, de utilizatori, în semn de solidaritate cu victimele şi familiile lor, potrivit independent.co.uk.

De asemenea, textul „JeSuisCharlie” apare scris cu litere albe, cu fonturile specifice publicaţiei, într-un pătrat negru şi pe prima pagina a site-ului săptămânalului, www.charliehebdo.fr, care afişează doar această imagine.

Imaginea a fost totodată distribuită, în mod masiv, de utilizatorii de internet din toată lumea.

Atentat terorist în Franţa: un „11 septembrie“ al presei din Paris

12 persoane au murit şi alte 8 au fost rănite, dintre care patru sunt în stare gravă, după ce trei bărbaţi înarmaţi au luat cu asalt sediul publicaţiei satirice „Charlie Hebdo”.

Directorul publicaţiei, Stéphane Charbonnier, alias caricaturistul Charb (47 de ani), se află printre cele 12 victime ale atacului terorist. El asigura conducerea redacţiei din mai 2009 şi se afla pe lista celor mai „vânate“ persoane de către reţeaua teroristă Al-Qaida, în 2013, pentru că a realizat caricaturi ale profetului Mohamed. 

A decedat şi poliţistul desemnat să-l păzească pe Charb. 

Au mai fost ucişi caricaturiştii Jean Cabut zis Cabu (76 de ani), Georges Wolinski (80 de ani) şi Bernard Verlahac zis Tignous (47 de ani). 

În atacul terorist a murit şi economistul Bernard Maris, acţionar al „Charlie Hebdo“, dar şi jurnalist pe teme economice în cadrul publicaţiei, potrivit FranceTV Info.

[<a href="//storify.com/julierosu/atentat-terorist-la-paris" target="_blank">View the story "Atentat terorist la Charlie Hebdo în Paris. Cel puţin 10 jurnalişti şi 2 poliţişti au murit" on Storify</a>]

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite