Atacul armat din Vitan. Vitalie Proca a fost audiat la Moscova de o echipă de români

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Vitalie Proca a fost prins în Rusia, pe 6 februarie
Vitalie Proca a fost prins în Rusia, pe 6 februarie

Vitalie Proca, presupusul autor al atacului din cartierul bucureştean Vitan, a fost audiat de o echipă de anchetatori români care s-au deplasat la Moscova în perioada 12-16 august 2013. Echipa care s-a deplasat în Rusia a fost formată dintr-un procuror criminalist şi doi ofiţeri ai Serviciului Omoruri din cadrul Poliţiei Capitale.

„Anchetatorii români, printr-o colaborare eficientă realizată cu Procuratura Generală a Federaţiei Ruse şi cu Departamentul Anchete al Federaţiei Ruse, au participat la efectuarea tuturor activităţilor stabilite iniţial în comisia rogatorie. Activităţile procurorului şi poliţiştilor români au beneficiat şi de sprijinul Ambasadei României în Federaţia Rusă”, se arată într-un comunicat de presă emis luni de Parchetul Capitalei. 

Pe 6 februarie 2013, în baza mandatului de urmărire internaţională emis de autorităţile române, Vitalie Proca a fost depistat şi prins pe teritoriul Federaţiei Ruse, la Moscova, cu sprijinul Direcţiei de Investigaţii Criminale din cadrul Ministerului de Interne al Federaţiei Ruse. 

Potrivit procurorilor români, Vitalie Proca ar fi fost angajat de fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu să-l ucidă pe liderul lumii interlope din Piatra Neamţ, Ioan Dumitru Mironescu. 

Pe 26 noiembrie 2012, Vitalie Proca s-ar fi dus în cartierul Vitan din Bucureşti, în urmărirea lui Ioan Mironescu, însă l-a confundat pe acesta cu un tânăr de 26 de ani, Răzvan Isăila, asupra căruia a tras mai multe focuri de armă cu un pistol mitralieră AK 47, în timp ce tânărul îşi parca autoturismul. 

După ce a observat că Răzvan Mircea Isăila nu a decedat, Vitalie Proca a coborât din autoturism şi, folosind un pistol Makarov, a executat mai multe focuri de armă în direcţia tânărului. 

Procurorii susţin că fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu au luat hotărârea de a-l ucide pe Ioan Mironescu ca act de răzbunare, după ce acesta din urmă a comandat amplasarea, în noaptea de 10 spre 11 ianuarie 2013, a unui dispozitiv exploziv sub autoturismul lui Bogdan Mararu, parcat în apropierea locuinţei acestuia din Piatra Neamţ. Atentatul a fost dejucat ca urmare a intervenţiei anchetatorilor. 

Fraţii Mararu i-ar fi dat lui Vitalie Proca bani şi un autoturism marca Audi A6, folosit de acesta la comiterea atentatului din cartierul Vitan, i-au oferit elementele necesare pentru identificarea lui Mironescu şi, prin intermediari, au ţinut permanent contactul cu Vitalie, anterior şi ulterior comiterii faptei. 

Citeşte mai multe ştiri pe aceeaşi temă:

Bărbatul care ar fi orchestrat atentatul din Vitan a fost prins în Republica Moldova. El este cercetat în România pentru complicitate la omor calificat

Ion Druţă este cercetat pentru complicitate la omor în cazul atentatului din Vitan, fiind suspectat că ar fi adus în România armele folosite de moldoveanul Vitalie Proca pentru uciderea lui Puiu Mironescu. Mai mult, Druţă este acuzat că l-ar fi angajat pe Proca, l-ar fi adus în România şi că i-ar fi transmis informaţiile pentru executarea faptei. Druţă a fost prins vineri de autorităţi în Republica Moldova.

Moldoveanul suspectat de asasinate la comandă, arestat la Moscova, a fost condamnat anterior la detenţie pe viaţă, iar apoi eliberat înainte de termen

Moldoveanul Vitalie Proca (33 de ani), principalul suspect în cazul atacului armat din cartierul Vitan din Bucureşti, arestat la Moscova, are un trecut criminal în Republica Moldova, unde a fost condamnat pentru omoruri, jaf, tâlhării şi alte infracţiuni grave.

VIDEO Culisele atacului armat din Vitan

Războiul dintre fraţii Bogdan şi Răzvan Mararu şi fostul lor bodyguard Puiu Mironescu a izbucnit în 2005, după ce, într-o vacanţă în Egipt, acesta din urmă i-a jignit pe cei doi fraţi numindu-i „pitici penibili“.

Principalul suspect al atacului armat din Vitan, criminal de la 19 ani

Moldoveanul Vitalie Proca, principalul suspect în cazul atacului armat în care un tânăr a fost împuşcat la sfârşitul anului trecut, în Bucureşti, cu două arme automate a fost arestat la Moscova. Cazierul lui este impresionant: şi-a început "cariera" de ucigaş la 19 ani.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite