Atac cibernetic la scară largă în România, cu un virus trimis prin SMS: „Nu accesaţi link-uri primite de la necunoscuţi”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto Facebook / Poliţia Română
Foto Facebook / Poliţia Română

Poliţia Română a transmis o avertizare, pe Facebook, în care cere utilizatorilor de telefonie mobilă din România să nu acceseze un link primit prin SMS. Potrivit unui specialist, este vorba de un atac cibernetic la scară largă.

„Aţi primit şi dumneavoastră acest mesaj? Sperăm că nu aţi accesat acel link! Reamintim! Nu accesaţi link-uri primite de la persoane necunoscute! Nu vă lăsaţi înşelaţi! Vă rugăm să distribuiţi acest mesaj şi să le reamintiţi persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online! Vă mulţumim!”, se arată în mesajul Poliţiei. 

Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a declarat la Antena 3 că este vorba despre un atac cibernetic. 

„Este un atac cibernetic la scară largă. Foarte mulţi cetăţeni din România au primit acest mesaj cu un link. Recomandăm tuturor să nu dea click pe acest link şi să şteargă de îndată acest mesaj. Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informaţii sensibile şi să infecteze telefoanele utilizatorilor”, a precizat specialistul.

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri