Asasinii constănţencei Lara Şaban au fost condamnaţi la închisoare pe viaţă. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fratele Larei Şaban şi prietenul acestuia, condamnaţi de viaţă pentru uciderea tinerei    FOTO Adevărul
Fratele Larei Şaban şi prietenul acestuia, condamnaţi de viaţă pentru uciderea tinerei    FOTO Adevărul

Fratele Larei Şaban şi prietenul acestuia, suspectaţi de uciderea tinerei, găsită moartă în luna mai a anului trecut, într-o zonă cu vegetaţie, între localităţile Lumina şi Năvodari, au fost condamaţi la închisoare pe viaţă, joi, de Tribunalul Constanţa. Sentinţa nu este definitivă.

Gilberto Şaban şi George Davidescu au fost condamnaţi la 20 de ani de închisoare şi, respectiv, zece ani de închisoare, pentru tâlhărie.

Totodată, Şaban şi Davidescu au fost obligaţi la plata sumei de 400.000 de lei către Alya, fata Larei Şaban şi a lui Ekrem Eray, născută în 2009 în Istanbul, cu titlu de daune morale.

În 13 septembrie 2012, fratele Larei Şaban, Gilberto Ghiunal Şaban, şi prietenul celor doi din copilărie, George Davidescu, suspecţi în cazul uciderii tinerei, au fost trimişi în judecată de procurorii Pachetului Tribunalului Constanţa, fiind acuzaţi de omor calificat şi deosebit de grav şi de tâlhărie.

Lara Şaban, amanta unui influent om de afaceri din Turcia

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii constănţeni, Lara Şaban a ajuns în Constanţa, în 27 aprilie 2012, împreună cu fiica sa de patru ani şi cu bona acesteia, la bordul unui avion particular. Ea locuia în Turcia de aproximativ şapte ani şi avea o relaţie de concubinaj cu omul de afaceri Huseyin Sipahi, având o situaţie financiară bună.

În Constanţa, tânăra avea două imobile, o vilă şi un apartament, iar pentru deplasare avea la dispoziţie un autoturism Porsche Panamera, înmatriculat în Turcia, în valoare de aproximativ 350.000 de euro.

La venirea în România, Lara Şaban avea asupra sa peste 125.000 de dolari, bani cu care intenţiona să cumpere un apartament în municipiul Constanţa.

Lara, în conflict cu fratele său din cauza datoriilor făcute de acesta

Potrivit martorilor, starea conflictuală între cei doi fraţi ar fi rezultat după ce Lara a încetat să mai trimită bani în ţară fratelui ei, motiv pentru care acesta avea grave probleme financiare.

„Probatoriul administrat în cauză a demonstrat că în trecut inculpatul Gilberto Ghiunal Şaban i-a sustras victimei un autoturism Porsche Cayenne pe care l-a înstrăinat unei terţe persoane în baza unui contract de vânzare-cumpărare pe care fusese falsificată semnătura victimei“, se preciza în rechizitoriu. Ulterior, s-a dispus neînceperea urmării penale în acest caz după ce Lara şi-a retras plângerea formulată împotriva fratelui ei.

Prima întâlnire între cei doi fraţi de la sosirea Larei în ţară a avut loc în 2 mai 2012, când aceasta i-a spus lui Gilberto motivul pentru care venise la Constanţa şi au stabilit ca bărbatul să caute un apartament pentru mama sa, urmând ca decizia achiziţionării să fie luată de către Lara.

 Gilberto şi-a omorât sora pentru bani

A doua zi după-amiază, Gilberto şi-a chemat sora să vadă un apartament aflat la aproximativ 500 de metri de apartamentul Larei. Acesta era închiriat de un om de afaceri italian, de origine libaneză, care desfăşura activităţi comerciale preponderent în zona Baia Mare astfel încât folosea relativ rar locuinţa respectivă.

Anchetatorii au stabilit că cei doi fraţi au mers la apartamentul respectiv, fiind surprinşi de mai multe camere de supraveghere ale unor magazine din zonă.

La scurt timp de la intrarea Larei în apartament, cei doi inculpaţi au încercat să o tâlhărească, crezând că avea în poşetă banii pentru achiziţionarea locuinţei. Deoarece Lara a opus rezistenţă, a fost lovită în faţă, căzând pe holul locuinţei, în apropierea uşii de intrare în baie, moment în care Davidescu a lovit-o cu un corp dur în frunte.

După decesul victimei, cei doi au luat banii pe care Lara îi avea asupra ei, precum şi telefoanele mobile şi celelalte bunuri personale ale acesteia.

Cadavrul, abandonat de asasini lângă liziera situată între localităţile Lumina şi  Năvodari 

Cei doi au abandonat cadavrul pe marginea DJ226, lângă liziera dintre oraşul Năvodari şi comuna Lumina, după care au revenit în Constanţa.

De asemenea, încă de la data dispariţiei, Gilberto Şaban a încercat să îl contacteze pe concubinul Larei din Turcia, spunându-i că vrea să angajeze un detectiv pentru a o găsi pe sora sa, dar că nu dispune de resursele financiare necesare.

Trupul Larei Şaban a fost găsit în 29 mai 2012, în liziera situată între localităţile Lumina şi Năvodari, într-o zonă cu vegetaţie deasă, formată din arbuşti, ambalat în mai mulţi saci legaţi cu bandă adezivă. Necropsia a indicat că moartea victimei a fost violentă şi a fost determinată de un traumatism cranio-cerebral cu fractură cominutivă a oaselor craniului.

După descoperirea trupului victimei, cei doi inculpaţi, arestaţi preventiv în aceeaşi zi, au revenit asupra declaraţiilor iniţiale, spunând că de fapt au asistat la uciderea Larei Şaban de către mai mulţi cetăţeni turci necunoscuţi.

După dispariţia Larei Şaban, ambii inculpaţi au refuzat categoric să se supună testării cu tehnica poligraf, dar, în 15 iulie 2012, în timp ce se aflau în arest preventiv, a avut loc testarea, la cererea acestora, la care cei doi au picat.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite