Armata Română își face patru pavilioane „Politraumă“ pentru tratarea răniților pe front

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Armata Română se pregătește de ce e mai rău și vrea să construiască în patru spitale militare tot atâtea centre militare politraumă, pentru tratarea răniților, inclusiv a celor din conflictele armate.

Armata Română nu a suplimentat centrele de „Politraumă“ nici măcar când avea militari în Afganistan
Armata Română nu a suplimentat centrele de „Politraumă“ nici măcar când avea militari în Afganistan

Și nu vorbim de secții medicale obișnuite, ci de adevărate pavilioane separate care vor avea un regim de construcție demisol, parter și patru etaje. Aceste pavilioane vor fi ridicate în cadrul spitalelor militare din Sibiu, Pitești, Craiova și Brașov, iar investițiile vor beneficia parțial și de forduri europene prin Mecanismul de redresare şi rezilienţă.

Conform unui document guvernamental care face referire la „Lucrări de investiții și intervenții în cazarma 705 Pitești”, pavilionul „Politraumă” își „va exercita autonom macrofuncțiile de urgență, diagnostic ambulatoriu și tratament chirurgical”.

Prezervarea forței vii

Nota de fundamentare explică și care va fi misiunea noii secții a Spitalului Militar de Urgență „Dr. Ion Jianu” Pitești. „Realizarea proiectului de investiții va asigura servicii medicale operaționale, inclusiv în caz de politraumă și va permite realizarea misiunii de bază a spitalului, asigurând totodată sprijin și protecție medicală efectivelor, în vederea conservării capacității de luptă prin prezervarea forței vii și a minimalizării sechelelor fizice consecutive”, se arată în document.

Costurile legate de construirea celor patru pavilioane „Politraumă” sunt unele demne de luat în seamă, ele ridicându-se la un total de 400 de milioane de lei.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite