Aplicaţie STS în sprijinul întreprinderilor mici şi mijlocii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aplicaţia STS permite consultarea în timp util a bazei de date cu firmele plătitoare de TVA la încasareFOTO: Adevărul
Aplicaţia STS permite consultarea în timp util a bazei de date cu firmele plătitoare de TVA la încasareFOTO: Adevărul

Serviciul de Telecomunicaţii Speciale (STS) vine în sprijinul micilor întreprinzători. Specialiştii serviciului au pus la punct, recent, o aplicaţie care permite oricui accesarea facilă a bazei de date cu societăţile comerciale care plătesc TVA la încasare.


Listele cu firmele care aplică sistemul TVA la încasare sunt, de acum, accesibile mult mai uşor, graţie unei aplicaţii realizate de STS. Guvernul decisese, anul trecut, ca începând cu data de 1 ianuarie 2013, plata TVA să se facă la încasarea facturii, nu la facturare, dacă plăţile sunt efectuate prin bancă.

Măsura este valabilă doar în cazul întreprinderilor mici şi mijlocii (IMM), care înregistrează o cifră de afaceri anuală de maximum 500.000 de euro.
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) a afişat, pe pagina sa de internet, registrul final al persoanelor impozabile care aplică sistemul TVA la încasare, după ce în luna decembrie 2012 publicase un registru provizoriu.

Accesul la acest registru era destul de dificil, din cauza modificărilor frecvente întervenite în baza de date. Specialiştii STS au realizat un sistem, pus la dispoziţia ANAF, care actualizează permanent baza de date cu plătitorii de TVA la încasare, permiţând astfel accesul în timp util la informaţii. Instrumentul este extreme de util firmelor în tranzacţiile comerciale.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite