ANPC a găsit un şobolan într-o patiserie din Bucureşti. Comisarii au amendat unitatea cu 20.000 de lei VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
S-a propus suspendarea activităţii pe o durată de cel mult 6 luni Foto: ANPC
S-a propus suspendarea activităţii pe o durată de cel mult 6 luni Foto: ANPC

Un şobolan a fost găsit de comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor într-o patiserie din Bucureşti, în urma unui control. Unitatea a fost amendată cu 20.000 de lei, toată marfa, de aproximativ 300 de kilograme, a fost oprită de comercializare.

De asemenea, patiseria a fost închisă temporar, urmând să fie făcută propunere de suspendare a activităţii pentru cel mult şase luni.

„În urma unei apariţii în spaţiul public a unor imagini cu un şobolan în rafturile unei patiserii, Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) s-a autosesizat şi ,în seara zilei de 28 noiembrie 2021, echipe de control ale Comisariatului Bucureşti, coordonate de preşedintele ANPC, Mihai Culeafa, au efectuat un control la S.C. Lux Pan Pancor S.R.L., cu punctul de lucru în Şos. Pantelimon, nr. 258, din sectorul 2 al Capitalei, locul de unde proveneau imaginile”, conform unui comunicat transmis duminică seara, de ANPC

Deficienţele constatate de comisarii ANPC au fost:

  •  prezenţa unei rozătoare (şobolan viu), în incinta unităţii utilizarea unor grătare cu rugină şi vopsea exfoliată, neigienizate,
  • existenţa unor pereţi neigienizaţi, în zona de gătire, cu strat grosier de grăsimi şi arsuri, tavan cu exfolieri,
  • nerespectarea temperaturilor de păstrare a produselor alimentare în agregatul frigorific, materiile prime fiind depozitate la +15 grade Celsius,
  • lipsa identificării datei limită de consum, la toate produsele existente în spaţiul de lucru, 
  • lipsa informării cu privire la prezenţa factorilor alergeni din produse.

„Aşa cum am mai spus, atunci când ne sunt semnalate nereguli, consumatorii trebuie să ştie că ANPC răspunde PREZENT !O astfel de situaţie s-a întâmplat şi astăzi! O spun foarte clar: siguranţa şi sănătatea consumatorilor nu se negociază! Datoria noastră este de a-i proteja de incidente precum cel de astăzi, de la patiseria  LUX PAN din Pantelimon, unde o rozătoare îşi vedea liniştită de habitat, acolo, în patiseria de unde zilnic copii, bunici, părinţi îşi cumpără produse.  Este inadmisibil să întâmpinam astfel de situaţii, pentru că se ştie foarte clar că şobolanii sunt extrem de periculoşi, mai ales din cauza microbilor pe care îi pot răspândi. Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor îşi propune ca în perioada următoare să continue să arate public, pe reţelele sociale şi nu numai, imagini/ clipuri cu acţiunile echipelor operative” a declarat Mihai Culeafă, Preşedintele ANPC.

În urma controlului, operatorul economic a fost sancţionat cu amendă contravenţională, în valoare de 20.000 lei, fiind retrase de la comercializare produsele alimentare aflate în unitate, în timpul controlului (aproximativ 300 kg).

Totodată, prestarea serviciilor patiseriei a fost oprită temporar şi s-a propus suspendarea activităţii pe o durată de cel mult 6 luni.

VIDEO

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite