ANP: Aproape 500 de deţinuţi şi 33 de angajaţi ai Penitenciarului Jilava au intrat în contact cu gardianul confirmat pozitiv cu noul coronavirus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un număr de 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate ar fi intrat în contact cu angajatul de la Penitenciarul Bucureşti-Jilava confirmat cu SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat al Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor (ANP).

„Verificările derulate la nivelul unităţii, pe linia identificării posibililor contacţi ai poliţistului de penitenciare confirmat pozitiv COVID-19, au relevat un număr de 33 de angajaţi şi 497 de persoane private de libertate care, în perioada anterioară ultimei prezentări în serviciu, ar fi intrat în contact cu acesta", informează un comunicat al ANP, citat de Agerpres.

Astfel, preventiv, cei 33 de angajaţi identificaţi contacţi au fost scoşi din serviciu şi izolaţi medical la domiciliu, urmând a fi testaţi pentru SARS-CoV-2 în cursul zilei de miercuri.

De asemenea, deţinuţii contacţi vor fi monitorizaţi din punct de vedere medical, fiind asigurată, totodată, separaţia acestora de restul deţinuţilor care nu au interacţionat cu angajatul în cauză.

Conform sursei citate, „în eventualitatea în care, în urma testării angajaţilor contacţi, se va mai confirma un alt caz pozitiv, persoanele private de libertate care nu au interacţionat cu niciuna dintre persoanele confirmate/ contacţi ai persoanelor confirmate vor fi relocate într-o altă unitate penitenciară, în scop preventiv, prin respectarea metodologiei de intervenţie”.

„Precizăm că, în acest moment, starea de spirit este corespunzătoare, fiind luate toate măsurile de prevenire a apariţiei unor noi cazuri, urmare a separării celor 497 de deţinuţi de restul efectivului şi a intensificării acţiunilor de dezinfecţie. De asemenea, în ceea ce priveşte personalul, acesta a fost informat cu privire la situaţia existentă, misiunile operative desfăşurându-se conform planificărilor”, mai precizează sursa citată.

Poliţist de penitenciare, confirmat pozitiv cu SARS-CoV-2

Un angajat al Penitenciarului Bucureşti-Jilava a fost confirmat pozitiv, marţi, la testul efectuat pentru SARS-CoV-2, potrivit unui comunicat transmis de Administraţia Naţională a Penitenciarelor (ANP).

„Poliţistul de penitenciare a purtat, în executarea serviciului, echipament de protecţie (mască, mănuşi) şi nu a intrat în contact cu persoane confirmate sau suspecte. Testarea specifică a survenit ca urmare a prezentării unei stări febrile, simptomatologia indicată nemanifestându-se în timpul exercitării atribuţiilor de serviciu", precizează ANP.


În conformitate cu metodologia de intervenţie la nivel intern, s-a procedat la informarea Direcţiei de Sănătate Publică Ilfov şi, în prezent, se identifică posibilii contacţi ai angajatului, menţionează ANP.


Poliţistul de penitenciare se afla la domiciliu, conform planificării, din data de 13 aprilie, anunţă ANP. „Până la acest moment, nu se înregistrează nicio altă confirmare de infectare cu virusul SARS-CoV-2 la Penitenciarul Bucureşti-Jilava”, a adăugat sursa citată.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite