ANI: Deputatul Brânduşa Novac este incompatibil cu funcţia de director al Circului Globus

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate a constatat că deputatul Brânduşa Novac este în incompatibilitate, deoarece exercită şi funcţia de manager al Circului Globus din Bucureşti.

În temeiul art. 12, alin. (1) și alin. (2), lit. b din Legea nr. 176/2010, Agenţia Naţională de Integritate s-a sesizat din oficiu, la data de 16.11.2010, cu privire la nerespectarea de către Brânduşa Cornelia Novac, în calitate de Director/ manager al “Circ & Variete Globus” Bucureşti, a regimului juridic privind depunerea şi completarea declaraţiilor de avere şi de interese.

"Începând cu data de 22.02.2008 şi până în prezent, doamna Brânduşa Cornelia NOVAC deţine, în baza unor contracte de management, funcţia de Director/ manager al “Circ & Variete Globus” Bucureşti", se arată într-un comunicat al ANI.

Circul Globus este o instituţie publică aflată în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Astfel, Brânduşa Novac "deţine o funcţie publică de conducere, remunerată de către autoritate, în baza unui contract de management încheiat pe durată determinată, iar remuneraţia managerului persoană fizică este asimilată, din punct de vedere fiscal, veniturilor salariale" afirmă reprezentanţii ANI.

Potrivit acestora, în baza contractelor de management, Brânduşa Cornelia Novac are calitatea de ordonator terţiar de credite, având obligaţia  de asumare a responsabilităţilor ce decurg din această calitate, pe lângă obligaţia de a răspunde de gestionarea şi administrarea patrimoniului public încredinţat instituţiei pe care o conduce, precum şi obligaţia de a adopta măsuri în vederea îndeplinirii prevederilor bugetului anual de venituri şi cheltuieli al aceleiaşi instituţii, organizează, gestionează, coordonează şi controlează întreaga activitate a “Circ & Variete Globus” Bucureşti.

Brânduşa Novac este deputat PDL din 2008.

Potrivit ANI, Novac este în incompatibilitate deoarece exercită smultan, atât funcţia de deputat, cât şi pe cea de conducere a Circului Globus.

ANI precizează că a informat-o pe Brânduşa Novac în 31 noiembrie 2010 (adresă nr. 88044/G/I.I.) prin intermediul unei scrisori recomandate, despre declanșarea activității de evaluare, precum și cu privire la drepturile sale, dar că mandatul poştal a revenit la ANI în 20 decembrie 2010 cu menţiunea "destinatar lipsă domiciliu". Procedura de înştiinţare a fost îndeplinită în 10 februarie, prin transmiterea unei adrese, iar în 17 februarie, Brânduşa Novac s-a prezentat la sediul Agenţiei.

La sfârşitul lunii ianuarie, ANI a constatat că senatorii Mircea Diaconu şi Mircea Cinteză sunt incompatibili pentru că ocupă în acelaşi timp calitatea de parlamentar, cât şi mai multe funcţii de conducere. Vezi aici de detalii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite