ANI a constatat existenţa conflictului de interese în cazul a doi primari şi incompatibilitatea în cazul unui al treilea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
ANI a constatat conflict de interese în cazul a doi primari FOTO Adevărul
ANI a constatat conflict de interese în cazul a doi primari FOTO Adevărul

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat, în cazul a doi primari, existenţa conflictului de interese de natură administrativă, în timp ce pentru un al treilea a stabilit starea de incompatibilitate.

Ion Glonţ, primarul comunei Drăcşenei, judeţul Teleorman şi-a angajat soţia în funcţia de asistent personal, a constatat ANI.

„În exercitarea mandatului de primar, a emis dispoziţiile şi a semnat contractele individuale de muncă privind angajarea soţiei sale în funcţia de asistent personal în cadrul Serviciului Public Local de Asistenţă Socială al primăriei comunei Drăcşenei”, a anunţat, vineri, Agenţia Naţională de Integritate. Potrivit ANI, primarul Ion Glonţ a încălcat astfel dispoziţiile articolului 70 şi articolului 76 din Legea nr. 161/2003.

De asemenea, ANI a mai constatat că Valeriu Vişoiu, primar al comunei Săhăteni, judeţul Buzău, s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 8 septembrie 2010- 31 august 2011, întrucât a deţinut simultan funcţiile de primar şi de membru al Consiliul de Administraţie al Şcolii Gimnaziale "Gheorghe Hariton” Săhăteni.

Inspectorii ANI au mai stabilit că Gheorghe Tătaru, primar al comunei Bordeşti, judeţul Vrancea, a emis un act administrativ şi a încheiat un act juridic care au produs un folos material pentru fiul său, în calitate de preşedinte şi membru fondator al unei asociaţii.

Este vorba de Expunerea de motive în baza căreia a fost adoptată concesionarea prin atribuire directă a unor suprafeţe de păşune către Asociaţia Crescătorilor de Animale şi Producătorilor Agricoli din comuna Bordeşti, judeţul Vrancea, şi de Contractul de concesiune încheiat între asociaţie şi Consiliul Local Bordeşti.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite