ANI a cerut Camerei Deputaţilor revocarea din funcţie a deputatului Victor Roman

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Camerei Deputaţilor să revoce mandatul de deputat al lui Victor Roman (PSD) din motiv de incompatibilitate, ANI arătând că raportul său iniţial privind incompatibilitatea deputatului a rămas definitiv prin decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

”Agenţia Naţională de Integritate a solicitat Camerei Deputaţilor aplicarea sancţiunii disciplinare de revocare din funcţie a deputatului Victor Roman precum şi constatarea interdicţiei exercitării unei funcţii sau demnităţi publice pe o perioadă de trei ani”, informează ANI.

Totodată, Agenţia a informat Camera că raportul de incompatibilitate în cazul lui Victor Roman, deputat PSD de Vrancea, a rămas definitiv şi irevocabil.

”La data de 7 iunie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a admis recursul Agenţiei Naţionale de Integritate împotriva sentinţei nr. 120/20.05.2014 a Curţii de Apel Galaţi, cu consecinţa respingerii acţiunii formulate de Roman Victor, menţinând ca legal şi temeinic raportul de evaluare emis de ANI cu privire la starea de incompatibilitate a acestuia”, precizează Agenţia.

Pe 12 decembrie 2013, ANI a dat publicităţii raportul de incompatibilitate al lui Victor Roman în care spunea că acesta a deţinut concomitent, în perioada 20 septembrie 2012-21 mai 2013, atât funcţia de deputat, cât şi pe cea de administrator şi preşedinte al Consiliului de Administraţie al companiei Agroservice Adjud.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite