Angajații instituțiilor din Ministerul Muncii intră în grevă generală. Ce nemulțumiri au

0
Publicat:

De luni, 27 noiembrie, angajații instituțiilor din Ministerul Muncii intră în grevă generală, potrivit anunțului de pe Facebook al Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii (FSMM).

Grevă generală a angajaților din Ministerul Muncii - Foto Inquam Photos
Grevă generală a angajaților din Ministerul Muncii - Foto Inquam Photos

Începând cu data de 27 noiembrie 2023, membrii sindicatelor afiliate la FSMM cât și angajații neafiliați în sindicate declară GREVĂ GENERALĂ pentru eliminarea inechităților salariale și pentru îmbunătățirea condițiilor de muncă. Această acțiune vine în contextul eforturilor constante ale Federației Sindicatelor din Ministerul Muncii de a obține condiții de muncă optime și remunerare echitabilă. Membrii sindicatelor au considerat că, greva este un pas necesar pentru a atrage atenția asupra problemelor semnificative cu care se confruntă angajații din instituțiile Ministerului Muncii.”, anunță Federația Sindicatelor. 

Nemulțumirile sunt legate de „creșterea continuă a inechităților salariale, condiții de muncă precare și deficitul de personal”, spunând că acestea sunt motivele pentru care vor acționa „pentru a obține schimbări concrete și sustenabile.” 

Potrivit sindicaliștilor, starea de nemulțumire a fost accentuată de „scăderea puterii de cumpărare și de impactul inflației”. 

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii anunță că rămâne deschisă la dialog pentru găsirea unei rezolvări. 

Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii este organizație sindicală dedicată apărării drepturilor angajaților din sectorul ministerului Muncii și promovării unor condiții de muncă corecte și sigure. Federația Sindicatelor din Ministerul Muncii rămâne deschisă la dialog pentru găsirea soluțiilor care să conducă la o îmbunătățire a calității vieții profesionale pentru toți membrii săi.”, adaugă FSMM. 

Ne cerem scuze pentru orice disconfort generat beneficiarilor noștri și îi apreciem pentru înțelegerea de care au dat și dau dovadă în aceste momente.”, transmit sindicaliștii. 

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite