Angajații CFR protestează luni la Ministerul Transporturilor și amenință cu greva generală

0
Publicat:

Angajații CFR ies luni în stradă și amenință cu greva generală în plin sezon estival, fiind nemulțumiți de salarii și de faptul că statul taie din banii companiei. 

Angajații CFR amenință cu greva generală / Foto: Arhivă
Angajații CFR amenință cu greva generală / Foto: Arhivă

Protestul va avea loc luni, între orele 10.00 - 12.45, lângă Parcul din faţa Ministerului Transporturilor. Angajații au mai multe solicitări, printre care aprobarea bugetului la CFR Călători şi CFR Infrastructură şi o salarizare decentă care să îi motiveze pe angajați să fie mai eficienți.

Sindicaliștii spun că legea personalului feroviar prevedea creșterea salariilor începând cu 1 iulie, dar până la acest moment nu există un buget în acest sens. Potrivit acestora, un salariu mediu net la CFR Călători este aproximativ 4.200 de lei, fiind prea mic pentru nevoile actuale, așa cum au spus oamenii, scrie Digi24.

„Lipsa bugetului de venituri și cheltuieli la CFR Călători și SA, când suntem la jumătatea anului, ne va face ca, în plin sezon estival, să avem un an mai rău ca anul trecut, cu condiții de confort pentru călători mult mai slabe și foarte multe nemulțumiri, trenuri defecte și întârzieri. Sindicaliștii feroviari vor începe etapele de grevă generală din 20 iunie, iar la 1 iulie 2023, ceferiștii de la Călători și SA vor fi în varianta de a bloca lucrul, pentru că cu așa salarii nu se poate”, a transmis Rodrigo Maxim, președintele Federației Sindicatelor Transportatorilor Feroviari din România.

În cazul în care angajații CFR nu vor găsi rezolvare la guvernanți luni, 29 mai, va mai avea loc un protest pe 26 iunie și un miting în fața Guvernului pe 1 iulie.

EvenimentePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite