Andrei Plăcintă, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare. Sentinţa nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Plăcintă, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare FOTO Mediafax
Andrei Plăcintă, condamnat la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare FOTO Mediafax

Andrei Plăcintă a fost condamnat joi de magistaţii Curţii de Apel Bucureşti la patru ani şi şase luni de închisoare cu executare pentru tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri. Decizia nu este definitivă.

Pe 14 martie anul trecut, Andrei Plăcintă, fiul senatorului Sorina Plăcintă, a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la trei ani de închisoare cu suspendare, pentru tentativă la omor, tâlhărie şi ultraj contra bunelor moravuri, în cazul incidentului petrecut în 6 decembrie 2010 când s-a certat cu iubita sa pe strada Berzei.

Atunci, Plăcintă jr. s-a certat cu iubita pe o stradă din Capitală, a bruscat-o, după care a dat  cu maşina peste un  bărbat, Niculae Stan, care a încercat să intervină în favoarea tinerei.

Piciorul bărbatului a fost prins sub autoturism  şi a suferit mai multe traume, pentru care a avut nevoie de 40-45 de zile de îngrijiri medicale.


Andrei Răzvan Plăcintă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile pe 8 decembrie 2010, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti, fiind eliberat în 6 ianuarie 2011. Tânărul a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011, de către procurorii Parchetului Capitalei.

A recunoscut  în faţa instanţei că a fumat cannabis

Fiul fostului ministrul al Tineretului, Andrei Plăcintă, a recunoscut în faţa instanţei că a fumat canabis cu prietenii, la vârsta de 15-16 ani, când era elev la un liceu din Elveţia, ţară care tolerează consumul de droguri uşoare.

Andrei Plăcintă le-a povestit judecătorilor şi scenele din 6 decembrie 2010, totul fiind pus sub umbrela excesului de adrenalină, de sentimente protective faţă de fosta sa prietenă şi de dorinţa lui de a o „salva“ pe aceasta.

Beizadeaua Andrei Plăcintă  nu este la prima abatere!

Andrei Plăcintă nu este însă la primul incident. Acesta a mai ajuns în atenţia presei, după ce a postat mai multe poze controversate pe internet. Chiar în timpul mandatului mamei sale, juniorul a postat pe site-uri poze în care simula săruturi cu alţi bărbati.

Presa a scris şi despre apropierea acestuia de un cult religios acuzat de practici sataniste. Astfel, potrivit informaţiilor apărute, Andrei Placintă ar fi devenit la varsta de 18 ani preot al „Primei Biserici Ateiste“, un cult care neagă existenţa lui Dumnezeu şi este considerat de unii preoţi ca fiind similar celor sataniste.

De altfel, acesta nu a facut un secret din orientarea sa religioasă. Dimpotrivă, a postat pe internet poze în care urina pe o troiţa maramureşeană. Ca să fie mai explicit, lângă ea a lasat şi un comentariu: „Asta fac eu cu Dumnezeu!'“

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite