Americani fraieriţi de un student care se dădea femeie fatală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ion Chisăliţă (28 de ani), student la Timişoara, a reuşit să păcălească mai mulţi americani să-i trimită mii de dolari pretinzând că este o tânără în căutarea sufletului-pereche. Ţeparul le-a trimis bărbaţilor din SUA poze luate de pe site-uri ruseşti şi le-a declarat dragostea eternă.

Fost student al Facultăţii de Ştiinţe Economice din Timişoara, Ion Chisăliţă, un tânăr din comuna Padina Matei, judeţul Caraş-Severin, a reuşit cu ajutorul imaginaţiei şi al unui computer să vândă iubire în schimbul unor cecuri grase.

Mai citiţi şi:

Sex în aşteptarealui bebe? De ce nu?

Râmnicu Vâlcea: Prostituată prinsă în flagrant făcând sex cu un „tirist” contra sumei de 30 de lei

Un student a înşelat hypermarketul Real

Tânărul este judecat de Tribunalul Timiş pentru înşelăciune după ce a obţinut zeci de mii de dolari de pe urma americanilor naivi, care îşi căutau dragostea pe internet.

Messenger înşelător

Folosindu-se de identitatea virtuală a unei femei, Chisăliţă a furat inima şi banii unor bărbaţi trecuţi de prima tinereţe, care îşi căutau sufletul pereche pe site-ul www.loveacces.com.

Românul a sucit minţile bărbaţilor spunând că este Andreea Ioniţă (alex_andra1234), o brunetă apetisantă, de 24 de ani, studentă, care îşi caută iubirea printre bărbaţi cu vârste cuprinse între 49 şi 99 de ani.

Studentul a agăţat astfel zeci de americani, printre care se numără şi Eugene Siebenahler (59 de ani) din Hitchock, Texas, care s-a îndrăgostit de „Andreea" şi i-a trimis 5.400 de dolari, ca să vină în SUA.

Cei doi au trăit o poveste de dragoste pătimaşă în lumea virtuală. Studentul, care locuia în chirie în cartierul Steaua din Timişoara, îi dădea întâlnire seară de seară texanului în faţa computerului. Cei doi purtau ore în şir conversaţii interminabile pe Yahoo Messenger despre dragoste, sex, familie, ţiganii din România şi politica din America.

Eugene Siebenahler (59 de ani)

image

Chisăliţă îi spunea iubitului virtual că nu are cameră web ca să se poată vedea şi-l amăgea cu câteva poze înfăţişând o tânără voluptuoasă, în diverse ipostaze sexy, pe care le-a cules de pe internet.

„Fotografiile erau luate de pe site-uri ruseşti. Astfel câştigam încrederea celor care se aflau la celălalt capăt al lumii, care aveau impresia că discută cu ele. Le trimiteam din când în când câte o poză nouă", a declarat Ion Chisăliţă procurorilor.

Procedură fără eroare

Tânărul l-a convins pe american de sentimentele lui sincere spunându-i că s-a îndrăgostit nebuneşte de el şi alintându-l cu apelativele „ursuleţ", „iubirea vieţii mele", „sufletul meu pereche", „lumina ochilor mei".

După o lună, Eugene Siebenahler s-a îndrăgostit lulea de studentul Chisăliţă şi a decis că persoana pe care o cunoscuse pe internet este jumătatea vieţii lui. „După absolvirea şcolii te aştept în America ca să te fac soţia mea", i-a scris americanul. Din acel moment, discuţiile despre bani au luat locul conversaţiilor despre amor.

Chisăliţă i-a cerut americanului aproape 6.000 de dolari, bani necesari pentru viza de Statele Unite ale Americii şi pentru biletul de avion. Patru luni de relaţie virtuală texanul a trimis banii pe numele unei prietene a studentului.

După aceea şi-a aşteptat jumătatea în zadar pe cel mai mare aeroport din Texas. Când nu a mai primit niciun semn, Eugene Siebenahler a cerut ajutorul Ambasadei Statelor Unite ale Americii de la Bucureşti. După verificări de rutină, americanii l‑au anunţat pe texanul amorezat că a luat ţeapă.

Studentul Chisăliţă a procedat identic cu zeci de americani, iar unii dintre ei au umplut cu mii de dolari conturile unei prietene, Lavinia Tismănariu.

„El m-a rugat să deschid un cont pentru că primeşte bani de la rude din străinătate. I‑am dat lui cardul, fără să ştiu că înşală oameni", a povestit tânăra. Ea nu este cercetată pentru că procurorii nu au dovezi împotriva ei.

Cinci ani de cercetări

Ion Chisăliţă (28 de ani)

image

Aventura virtuală a studentului din Caraş Severin a început în anul 2005 şi nu a durat decât câteva luni. Procurorii au început cercetările în acelaşi an, însă dosarul a fost finalizat abia în luna martie 2010, când tânărul a fost trimis în judecată.

Chisăliţă riscă acum 10 ani de închisoare pentru înşelăciune. „Regret ce am făcut, dar nu pot să spun mai multe. Este adevărat că am păcălit nişte oameni, dar am realizat că este o greşeală", a declarat tânărul reporterilor „Adevărul".

Alţi patru bărbaţi naivi au rămas cu paguba

Chisăliţă avea patru identităţi virtuale cu ajutorul cărora îşi netezea calea spre inima victimelor: alex_andra 1234, andreea marin18, rox.popescu şi nice cristina2006. După plângerea făcută de Eugene Siebenahler, anchetatorii au descoperit că prin contul ţeparului au trecut aproape 35.000 de dolari în doar şase luni.

Anchetatorii timişoreni au identificat încă patru victime. Paul A. Sankey a virat 8.400 de dolari în contul românului, iar Donald W. Ferguson i-a dat 6.500 de dolari. George F. Cramer, din Saint Petersburg, Florida, a virat şi el 2.000 de euro, iar Ronald Hammond i-a dat 400 de dolari.

Niciunul dintre aceşti bărbaţi înşelaţi nu a dorit să facă plângere împotriva studentului din România care le-a luat minţile folosindu-se de un computer, câteva fotografii şi conversaţii mieroase. Ei nu vor nici măcar să îşi recupereze banii.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite