Ambasadorul Algeriei: „Nu a fost nici o eroare de comunicare din partea autorităţilor noastre”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cinci români au fost luaţi ostatici în rafinăria din In Amenas FOTO Reuters
Cinci români au fost luaţi ostatici în rafinăria din In Amenas FOTO Reuters

Ambasadorul Algeriei la Bucureşti, Habib Chawki Hamraoui, a declarat, luni, că nu a fost nici o eroare de comunicare din partea autorităţilor din ţara sa în legătură cu ostaticii români din In Amenas. El a arătat că au fost transmise informaţii clare despre starea acestora.

„Noi am spus clar autorităţilor române că avem un decedat, trei eliberaţi şi unul despre care nu aveam informaţii şi, când am aflat de decesul celui de-al cincilea, le-am transmis la momentul oportun", a declarat ambasadorul algerian, după întâlnirea de la Palatul Cotroceni a preşedintelui Traian Băsescu cu reprezentanţii corpului diplomatic.

Ambasadorul a subliniat că „nu a fost o eroare de comunicare din partea Algeriei”, iar în legătură 

cu declaraţiile Ministerului Român de Externe în ceea ce priveşte situaţia ostaticilor români, Habib Chawki Hamraoui a precizat că aceste întrebări ar trebui lămurite cu autorităţilor române.

„În faţa unui asemenea act, nu se pune problema naţionalităţii. Toţi oamenii sunt egali în faţa legii şi a lui Dumnezeu. (...) Carta Drepturilor Omului e clară, fără discriminări, intervenim pentru salvarea tuturor”, a declarat ambasadorul, vizibil iritat de întrebările jurnaliştilor români referitoare la modul în care s-a intervenit la In Amenas.

Habib Chawki Hamraoui a declarat că operaţiunea de salvare a ostaticilor a fost una complicată şi complexă, iar armata algeriană a fost obligată să intervină în teren la momentul oportun atât pentru eliberarea celor 800 de ostatici, algerieni şi străini, şi pentru a nu crea un precedent în negocierea cu teroriştii”.

El a mai spus că oficialii algerieni nu negociază cu teroriştii şi că duc o întreagă luptă împotriva  terorismul internaţional

Ambasadorul Algeriei a ţinut să transmită condoleanţe poporului român, familiilor victimelor atacului terorist, dar şi „bucuria eliberării celorlalţi”.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite