Alin Ţucmeanu, fost secretar de stat în ministerul Sănătăţii, şi omul de afaceri Cristinel Vodislav, arestaţi preventiv

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ţucmeanu, vicepreşedinte UNPR Bucureşti, ar fi luat mită din partea omului de afaceri Cristinel Vodislav pentru a aproba finanţarea unui contract de 2,2 milioane de lei pentru aparatură medicală
Ţucmeanu, vicepreşedinte UNPR Bucureşti, ar fi luat mită din partea omului de afaceri Cristinel Vodislav pentru a aproba finanţarea unui contract de 2,2 milioane de lei pentru aparatură medicală

Alin Ţucmeanu, eliberat marţi din funcţia de secretar de stat la Ministerul Sănătăţii, după reţinerea sa în dosarul în care este acuzat că a acceptat să primească mită, şi omul de afaceri Cristinel Vodislav, care i-ar fi oferit bani, au fost arestaţi preventiv, ]n urma deciziei Tribunalui Bucureşti.

Procurorii DNA i-au pus sub urmărire şi i-au reţinut pe Alin Ţucmeanu, pentru luare de mită şi complicitate la dare de mită (două infracţiuni), şi pe Cristinel-Spiridon Vodislav, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru dare de mită.

Potrivit procurorilor, în perioada iulie - noiembrie 2015, Ţucmeanu, în calitate de secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a acceptat promisiunea unei sume de bani neprecizată din partea lui Cristinel Vodislav, pentru a aproba finanţarea unui contract privind achiziţia de aparatură medicală, în valoare de 2.207.100 lei plus TVA, subsecvent acordului cadru încheiat între o unitate spitalicească şi societatea reprezentată de cel din urmă.

Totodată, Ţucmeanu l-ar fi ajutat pe omul de afaceri să ia legătura cu persoanele abilitate să încheie acel contract şi a insistat pe lângă acestea în acest sens, asigurându-le de ”seriozitatea” lui Vodislav şi de faptul că acesta îşi va onora promisiunea de a le remite suma totală de 60.000 de euro.

În cauză, se desfăşoară acte de urmărire penală şi faţă de alte persoane, precizează procurorii.

Ţucmeanu a fost audiat, luni, timp de mai multe ore, de procurorii DNA, care au ridicat de asemenea mai multe documente de la Ministerul Sănătăţii şi au făcut percheziţii la locuinţa secretarului de stat.

Ţucmeanu, vicepreşedinte UNPR Bucureşti

Alin Ţucmeanu a fost la clubul Colectiv în seara incendiului din 30 noiembrie, împreună cu Gabriel Oprea, atunci ministru al Internelor.

Ţucmeanu este, potrivit declaraţiei sale de interese, vicepreşedinte al UNPR Bucureşti şi asociat la SC Continental Construct Imob SRL.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite