Alex Găvan a strâns peste 100.000 de euro în campania umanitară „Joy for Nepal”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copii la o şcoală din Nepal FOTO Alex Găvan
Copii la o şcoală din Nepal FOTO Alex Găvan

Campania "Joy for Nepal", iniţiată de alpinistul Alex Găvan, pentru ajutorarea victimelor cutremurului din luna aprilie, a strâns până acum 101.0000 de euro, se arată într-un comunicat remis agenţiei Mediafax.

Majoritatea donaţiilor au venit de la persoane private care au trimis un SMS în valoare de 2 euro la un număr pus la dispoziţie prin platforma www.donatie.ro. Restul banilor au venit din donaţii cu cardul şi transferuri bancare de la persoane private şi din sponsorizări de la companii, precum şi din iniţiative de strângere de fonduri.

În perioada august-septembrie se vor mai putea face donaţii pe site-ul www.alexgavan.ro/nepal precum şi sponsorizări.

"Le mulţumesc tuturor celor care au făcut posibil acest proiect. Gândul că sunt zeci de mii de oameni care au contribuit mă emoţionează şi mă umple de recunoştinţă. Mă simt de parcă am urcat împreună un vârf de peste 8000 de metri – al şaptelea optmiar al meu. Aşa cum şi în Himalaya, după ce ai atins vârful trebuie să şi revii în tabăra de bază pentru a se considera ascensiunea completă, acum urmează partea a doua a proiectului: finanţarea responsabilă şi transparentă a acestor bani în activităţi de reconstrucţie. Până la această dată, partenerii noştri din Nepal, Karuna-Shechen, au făcut evaluarea nevoilor în teren. Acum suntem în discuţii cu ei pentru identificarea proiectelor pe care le vom finanţa şi pe care le vom anunţa public odată ce le stabilim", a declarat Alex Găvan.

Toţi banii strânşi în cadrul campaniei vor ajunge la oamenii din Nepal, prin intermediul proiectelor de reconstrucţie gestionate de organizaţia Kharuna-Shechen, fondată de autorul Matthieu Ricard. Obiectivul campaniei este să finanţeze reconstrucţia comunităţilor izolate care au fost afectate de cutremurul din 25 aprilie 2015, precum refacerea de şcoli.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite