Aglomeraţie de avioane spion ale NATO pe cerul Dobrogei

0
0
radar

Vineri, în jurul prânzului, cerul Dobrogei era unul foarte aglomerat de avioane de supraveghere aliate. Este vorba de aeronave americane, britanice şi italiene care au survolat în buclă zona litorală şi nu numai.

Concret, litoralul Mării negre a fost survolat de un Lockheed EP-3E Aries II Orion (indicativ ZO72) al US Navy, un Gulfstream G550 AEW(indicativ PERSEO71) al Aeronautica Militare, un RC-135W(indicativ RRR7208) al Royal Air Force, dar şi o aeronavă care figura pe flightradar24.com ca NO CALLSIGN, care a zburat în buclă de mai multe ori pe traseul Mahmuria, Dunavăţul de Jos, Sfântu Gheorghe. 

Lockheed EP-3E Aries II Orion este un avion de recunoaştere electronică care dispune de o multitudine de senzori ELINT (Electronic Intelligence), SIGINT (Signals Intelligence) şi COMINT (Communications Intelligence). El a survolat de mai multe ori pe un traseul Mila 22, Sfântu Gheorghe, Mamaia şi Tulcea.

Boeing RC-135 este tot un avion de recunoastere, dar care, în principiu, îndeplineşte numai misiuni SIGINT. El a survolat frontiera cu Ucraina de la nord spre sud, iar când a ajuns deasupra Constanţei a virat stânga şi a ieşit în largul Mării Negre pentru a supraveghea probabil şi mişcările flotei ruse. În fine, Gulfstream G550 este un avion de război electronic al forţelor aeriene italiene, care a zburat în buclă între Babadag şi Kavarna (Bulgaria)

Evenimente


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri