Adrian Severin a anunţat că a susţinut în Penitenciarul Rahova conferinţa „Spaima morţii şi speranţa învierii în spiritualitatea românească“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Severin
Adrian Severin

Fostul europarlamanetar Adrian Severin, condamnat la 4 ani de închisoare pentru trafic de influenţă, a anunţat pe contul său de Facebook că a susţinut în Săptămâna Patimilor conferinţa „Spaima morţii şi speranţa învierii în spiritualitatea românească”. Politicianul şi-a retras luna trecută cererea de eliberare condiţionată.

„În Săptămâna patimilor Mântuitorului Isus Hristos am ţinut în penitenciarul Rahova o conferinţă intitulată „Spaima morţii şi speranţa învierii în spiritualitatea românească”. Una din ideile princpale ale acestei conferinţe a fost aceea că învierea şi, deci, viaţa veşnică, este posibilă numai prin cruce, adică prin suferinţă; cu condiţia ca suferinţa să aibă un sens, adică să fie expresia dăruitii, a iubirii jertfelnice pentru ceilalţi”, şi-a început postarea Severin.

image

Condamnarea

Adrian Severin a fost condamnat definitiv, în 16 noiembrie 2016, de instanţa supremă, la patru ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de luare de mită şi trafic de influenţă, respectiv pentru că, în perioada decembrie 2010 - martie 2011, a acceptat promisiunea a doi jurnalişti de la ŢSunday Times" de a-i plăti 100.000 euro anual, în schimbul depunerii de amendamente în comisiile de specialitate ale Parlamentului European.

Şi-a retras cererea de eliberare

Fostului europarlamentar Adrian Severin şi-a retras, pe 22 martie, cererea de eliberare condiţionată la două luni după ce a formulat-o, instanţa obligându-l să plătească 200 de lei cheltuieli judiciare. Adrian Severin a formulat cererea după ce a executat patru luni din pedeapsa de patru ani primită pentru luare de mită şi trafic de influenţă, el având însă dreptul la o astfel de solicitare după ce avea o treime din pedeapsă executată, respectiv un an şi patru luni.
Cererea lui Adrian Severin trebuia să fie luată în discuţie marţi de Judecătoria Sectorului 5, însă judecata nu a mai avut loc întrucât fostul europarlamentar a anunţat că îşi retrage solicitarea. “Ia act de retragerea cererii de liberare condiţionată. Obligă condamnatul la 200 de lei cheltuieli judiciare către stat”, se arată în decizia instanţei, care poate fi contestată în trei zile.

Fostul europarlamentar a fost condamnat în baza vechiului Cod penal şi are 62 de ani, astfel că poate fi liberat condiţionat după ce execută o treime din pedeapsă. De la data condamnării şi până în 21 martie, Adrian Severin a executat 125 zile de detenţie din cele 486 care ar fi trebuit să le execute.
 

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite