ADMITERE LICEU 2013 Ierarhia elevilor a fost publicată

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ministerul Educaţiei a publicat, vineri, ierarhia elevilor care au dat Evaluarea Naţională 2013 şi care urmează să fie repartizaţi la liceu pe 16 iulie în funcţie de media de la Capacitate şi de media anilor de gimnaziu. În Bucureşti sunt 29 de elevi care au terminat cu 10 pe linie.

Primul elev pe Bucureşti în lista alfabetică publicată de minister are media de absolvire 10, media de examen tot 10 şi media de admitere la fel, asemenea celorlalţi 28 de candidaţi care se laudă cu nota maximă. Elevul a terminat Şcoala Gimnazială Nr. 56.

La sfârşitul clasamentului se află un elev care a absolvit Şcoala Gimnazială Nr. 108, a terminat gimnaziul cu media 6,20, media  1,00 la Evaluarea Naţională, iar media de admitere este de 3,60.

CONSULTAŢI AICI IERARHIA ELEVILOR

Rezultatele finale de la Capacitate au fost publicate, miercuri, la avizierele şcolilor din toată ţara.

Ministerul Educaţiei ar fi trebui să publice de joi ierarhia în care elevii să vadă locul pe care îl ocupă în funcţie de media finală de la Evaluarea Naţională şi de media de absolvire din cei patru ani de gimnaziu, însă au existat probleme tehnice la sistemul informatic, după cum li s-a comunicat şcolilor, motiv pentru care părinţii din Bucureşti nu au putut completa astăzi opţiunile pe fişa de înscriere.

În acesta caz, părinţii şi elevii din Bucureşti vor putea completa fişa de înscriere pentru repartizarea computerizată la liceu începând de sâmbătă şi până pe 9 iulie. Ei trebuie să ia în considerare de ultima medie de admitere la liceul dorit, de locul ocupat de elev în ierarhia locală, dar şi de numărul de locuri disponibile pentru fiecare specializare.

Rezultatele finale de la Evaluarea Naţională

Conform rezultatelor parţiale de la Capacitate, afişate sâmbătă la avizierele şcolilor, anul acesta, 75% din cei 123.000 de elevi câţi au participat la examen au obţinut note peste 5. De asemenea, 82% din candidaţi au luat note peste 5 la Română şi 71%, la Matematică.

Notele foarte bune se datorează subiectelor uşoare, în special celor de la Matematică, unde, spun profesorii, gradul de dificultate a fost atât de mic încât nu s-a mai putut face departajarea între elevii foarte buni şi restul. Profesorii atrag atenţia că, în acest caz, nu numai că vor creşte mediile de admitere la liceu, dar este posibil ca elevii cu adevărat buni să nu mai prindă loc la un liceu de top.

„Valoarea intrinsecă a unui elev nu mai este vizibilă, nu se mai vede diferenţa dintre un copil cu adevărat valoros şi unul mai slab la învăţătură. În condiţiile acestea, este posibil ca la un liceu foarte bun, cum este „Sf. Sava“, să intre elevi care nu fac faţă nivelului cerut.  S-a dorit să fie sprijinită masa, majoritatea, dar nu se face asta în detrimentul elitelor“, a spus directorul adjunct de la Colegiul Naţional „Sf. Sava“ din Capitală, profesorul de matematică Adrian Troie.

Evenimente



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite