Mii de elevi nu şi-au putut completa opţiunile la liceu din cauza unui blocaj al sistemului informatic. Ministerul a afişat vineri după-amiază ierarhia elevilor
0
Mii de elevi nu şi-au putut completa vineri opţiunile de încriere pentru repartizarea la liceu. Cei mai mulţi elevi au aflat abia când au ajuns la şcoală, pentru că Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (ISMB) a informat tardiv diriginţii cu privire la faptul că există probleme în sistemul informatic, iar ierarhizarea la nivel judeţean nu a fost publicată. Ministerul Educaţiei a publicat listele vineri după-amiază, pe admitere.edu.ro.
UPDATE Ierarhiile la nivel judeţean, respectiv la nivelul Bucureştiului, au fost publicate pe site-ul admitere.edu.ro vineri după-amiază şi astfel părinţii pot merge să completeze fişele ci opţiunile privind înscrierea la liceu.
UPDATE Ministerul Educaţiei susţine că ierarhiile la nivel de judeţ, inclusiv la nivelul Capitalei, vor fi afişate în cursul zilei de azi şi recomandă părinţilor să nu completeze fişele de înscriere pentru repartizarea computerizată fără să vadă aceste liste.
”Respectând calendarul oficial al admiterii în învăţământul liceal de stat , ierarhia elevilor de clasa a VIII-a, la nivelul judeţelor/municipiului Bucureşti, va fi afişată pe site-ul http://admitere.edu.ro în cursul zilei de azi, 5 iulie. Vă recomandăm să completaţi fişele cu optiuni numai după consultarea ierarhiei pentru judeţul la care doriţi înscrierea (respectiv pentru municipiul Bucureşti)”, se arată în mesajul postat de oficiali pe site-ul admiterii la liceu.
Purtătorul de cuvânt al ISMB ridică din umeri
Cotactat telefonic de reporterii „Adevărul“ pentru a a clarifica această problemă, purtătorul de cuvânt al ISMB, Marian Banu a declarat că nu „există probleme, ba mai mult că el însuşi se află la şcoală unde se completează opţiunile candidaţilor“.
„Părinţii nu completează astăzi (vineri-n.r.) opţiuni din motive tehnice, ierarhizarea nu a putut fi realizată din cauza blocajelor sistemului informatic. Ceea ce ni s-a spus şi nouă e că mâine se va relua toată această procedură“, a declarat pentru adevărul.ro Ioana Nicolae, profesor-diriginte la Şcoala „Ion Heliade Rădulescu“ din Capitală.
Listele finale cu elevii admişi se vor publica electronic pe 17 iulie 2013
Oficial, elevii ar fi trebuit să completeze începând de vineri şi până pe 9 iulie, fişele de înscriere pentru repartizarea computerizată ce va avea loc pe 16 iulie.
Listele finale cu elevii admişi se vor publica electronic pe 17 iulie, potrivit Ministerului Educaţiei, zi în care debutează şi înscrierile propriu-zise la liceele unde elevii au intrat după prima repartizare.
În fiecare judeţ există licee foarte bune, cu tradiţie, pe care se bat cei mai mulţi elevi. „Adevărul“ a prezentat topul celor mai bune licee şi colegii din ţară, realizat pe baza datelor de la inspectoratele şcolare judeţene, plecând de la criteriile considerate cele mai relevante pentru a evidenţia calităţile unui colegiu. Principalele elemente sunt ultima medie de admitere în 2012, dar şi rata de promovare la Bacalaureat de anul trecut.
În fiecare judeţ există licee foarte bune, cu tradiţie, pe care se bat mulţi elevi. Odată cu afişarea rezultatelor finale la Evaluarea Naţională 2013 şi începerea, pe 5 iulie, a înscrierilor la liceu, Adevarul.ro vă prezintă topul celor mai bune colegii din ţară. Criteriile sunt nenumărate, de la rezultate foarte bune la olimpiadele naţionale şi internaţionale până la prezenţa unor profesori de elită şi a unor dotări de ultimă oră.
ADMITERE LICEU 2013 Cum se completează fişa de înscriere pentru repartizarea computerizată la liceu
Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor. Astfel, Ministerul Educaţiei îi sfătuieşte pe elevi ca pe primele locuri să scrie codurile liceelor unde îşi doresc cel mai mult să intre, în continuare se treacă opţiunile de liceu unde le-ar plăcea să intre şi să încheie cu ultimele opţiuni, să fie siguri că intru la un liceu.
Completarea opţiunilor pe fişa de admitere se face în ordinea preferinţelor candidaţilor. Astfel, Ministerul Educaţiei îi sfătuieşte pe elevi ca pe primele locuri să scrie codurile liceelor unde îşi doresc cel mai mult să intre, în continuare se treacă opţiunile de liceu unde le-ar plăcea să intre şi să încheie cu ultimele opţiuni, să fie siguri că intru la un liceu.
ADMITERE LICEU 2013 Cât de importantă este părerea copilului în alegerea liceului?
Există cale de mijloc când vine vorba de împăcarea dorinţelor părinţilor şi ale copiilor, în procesul de alegere al liceului? Este decizia părinţilor, care „ştiu ce este mai bine”, sau a copiilor influenţaţi de colegi şi alte criterii deloc durabile?
ADMITERE LICEU 2013 Profilul liceului se potriveşte cu profilul copilului tău?
Psihologii avertizează că o alegere nepotrivită a liceului poate avea consecinţe grave în viitorul copilului. Soluţia stă în deciziile părinţilor, dar şi ale copiilor.